Vi ser att du använder en webbläsare som vi inte stöder. Webbplatsen kanske därför inte visas som den ska.
Vi stöder följande webbläsare:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Nyhet! Hitta och boka det perfekta hotellet på TripAdvisor – och få de lägsta priserna

Sekretesspolicy

TripAdvisor (”TripAdvisor”, ”vi”, ”vår”, ”oss”) är en onlinetjänst som ger användare (”dig”) rekommendationer om hotell, semesterorter, värdshus, semestrar, paketresor, reseguider, flygresor, semesterboenden och mycket mer. Vår webbplats, mobiltjänster och relaterade program (gemensamt kallade vår ”Webbplats”) ingår i TripAdvisor® Media Network, som ägs och drivs av TripAdvisor LLC.

Genom att ansluta till vår Webbplats och använda våra tjänster samtycker du till att du har läst och förstått denna sekretesspolicy och de metoder för insamling och hantering av information som beskrivs i den.

Denna sekretesspolicy uppdaterades senast den 9 februari 2016. Vi kan komma att ändra denna sekretesspolicy emellanåt, så kom tillbaka med jämna mellanrum för att hålla dig informerad om uppdateringar.

Omfattning

Denna sekretesspolicy beskriver i detalj vår policy och våra metoder avseende vår insamling, användning och utlämnande av information om dig.

Vi förstår att det innebär ett stort förtroende från dig att tillhandahålla information online. Vi tar det förtroendet på största allvar och för oss är det viktigt att se till att de personuppgifter som du lämnar till oss behandlas säkert och konfidentiellt när du besöker vår webbplats eller använder våra tjänster.

Vi samlar in följande uppgifter om dig

I allmänhet.

Vi tar emot och lagrar alla uppgifter du anger på vår Webbplats eller ger oss på andra sätt. Detta omfattar uppgifter som kan användas för att identifiera dig som person eller för att kontakta dig direkt (”personuppgifter”).

Personuppgifter omfattar information som du ger oss, till exempel ditt för- och efternamn, telefonnummer, post- och e-postadresser, användarnamn och lösenord samt faktureringsinformation (till exempel ditt kreditkortsnummer, namnet på den person som kortet är utfärdat till och kortets utgångsdatum). Vi kan också begära information om dina resplaner, stil och särskilda önskemål, som mat, sittplats, information om flyg-/hotell-/bilbonusprogram och flygklass-, bagage- samt biljettalternativ.

Du kan välja att inte uppge dessa personuppgifter till oss, men i allmänhet krävs en del information om dig för att du ska kunna få relevanta erbjudanden från TripAdvisor och dess partner och dra nytta av andra förmåner med att vara en registrerad medlem. Det är exempelvis bara registrerade medlemmar som kan publicera omdömen om resor, delta i diskussionsforum, skicka TripAdvisor-innehåll via e-post till sig själva och andra, läsa nyhetsbrev och reseplaneringsinnehåll för medlemmar, samt delta i undersökningar, tävlingar och utlottningar. Dessutom krävs en del information för att du ska kunna ställa en fråga till oss eller initiera andra transaktioner på vår Webbplats.

Andra uppgifter som vi kan välja att samla in är exempelvis din IP-adress, information som identifierar din enhet samt surfhistorik för webbplatser i den utsträckning informationen handlar om dig.

Information om andra.

Du har möjlighet att tillhandahålla kontaktuppgifter och reserelaterad information till andra via vår Webbplats. Om du gör en bokning åt någon annan via TripAdvisor måste du uppge dennes personuppgifter. Du måste få samtycke från andra personer innan du ger oss deras personuppgifter, eftersom all åtkomst för att visa eller ändra deras uppgifter endast kommer att vara tillgänglig via ditt konto.

Information från andra källor.

Vi kan även med jämna mellanrum erhålla information om dig från samarbetspartner, affärspartner och andra oberoende tredjepartskällor och lägga till den till andra uppgifter om dig. Om du exempelvis besöker TripAdvisor genom att ”klicka dig vidare” från en webbplats som drivs av en av våra affärspartner, och du har registrerat dig hos denna partner, kan uppgifter om dig som du har uppgett till denna partner lämnas ut till oss, till exempel kontaktuppgifter och demografisk information. Som ett annat exempel, om du ansluter dig till tjänster från tredje part, till exempel sociala medier, via vår Webbplats eller innan du besöker vår Webbplats kan vi samla in uppgifter, till exempel ditt användarnamn och lösenord eller andra uppgifter som vi har fått åtkomst till genom dessa tjänster. Vi kommer att arbeta med våra befintliga partner och potentiella framtida partner för att förbättra och anpassa din användning av vår Webbplats i enlighet med de metoder som beskrivs i denna sekretesspolicy.

Vi samarbetar med Facebook för att tillhandahålla anpassat innehåll på TripAdvisor för Facebook-medlemmar. Om du är inloggad på Facebook och TripAdvisor visas en anpassad version av TripAdvisor för dig när du besöker Webbplatsen, även om det är första gången du använder TripAdvisors Webbplats. Vi visar till exempel platser som dina Facebook-vänner har besökt och omdömen som de har lagt upp på TripAdvisor. För att vi ska kunna anpassa din upplevelse lämnar Facebook ut information som du har valt att göra tillgänglig i enlighet med dina förvalda inställningar för sekretess på Facebook. Detta kan till exempel vara namn, profilbild, kön, vänlistor samt annan information som du har valt att göra tillgänglig.

Om du vill stänga av din automatiska personliga anpassning kan du göra det genom att först logga in på Facebook, gå till TripAdvisors Webbplats och (1) välja ”Redigera din profil” från snabbmenyn ”Din TripAdvisor” på sidan Profil och klicka på ”Avbryt förbindelsen” i statusrutan för Facebook Connect eller (2) välja ”Anslutna konton” från snabbmenyn ”Din TripAdvisor” på sidan Medlemsprofil och klicka på ”Avbryt förbindelsen” under ”Inställningar för Facebook”. Du kan även inaktivera den personliga anpassningen i appinställningarna på Facebook. Observera att om du har Facebook-vänner som använder TripAdvisor kan de också ha lämnat ut uppgifter om dig till oss genom Facebook. Om du inte vill att informationen lämnas ut kan du ändra dina sekretessinställningar på Facebook.

Automatisk insamling av uppgifter.

Vi samlar automatiskt in viss information från din dator eller enhet när du besöker TripAdvisor. Vi samlar exempelvis in sessionsdata, inklusive din IP-adress, webbläsare och länkande webbplats. Vi kan även samla in information om din onlineaktivitet, till exempel visat innehåll, besökta sidor och sökningar och/eller bokningar som möjliggjorts eller utförts. Ett av våra mål med att samla in denna automatiska information är att hjälpa oss att förstå våra användares intressen och önskemål och anpassa din användarupplevelse.

Betalningsinformation.

Om du gör resebokningar hos tredjepartsleverantörer som möjliggörs genom TripAdvisor samlar vi in betalningsinformation från dig, inklusive ditt kreditkortsnummer, namnet på den person som kortet är utfärdat till, utgångsdatum, autentiseringskod och faktureringsadress. Vi överför på ett säkert sätt denna information till leverantören av resebokningen för att slutföra transaktionen. Observera att om inget annat anges är det leverantören som behandlar din betalning, inte TripAdvisor. Du samtycker till att granska och vara bunden till leverantörens regler och förfaranden innan du gör en bokning via TripAdvisor.

Vi kan erbjuda medlemmar möjlighet att spara information om betalningsmetod och betalningsalternativ på vår Webbplats. Om du sparar sådan betalningsinformation på TripAdvisor kan du när som helst lägga till, ta bort och ändra den informationen i Kontoinställningar.

Platsinformation och andra uppgifter från enheter.

När du använder en app på en enhet samlar vi in och använder uppgifter om dig på huvudsakligen liknande sätt och för liknande ändamål som när du använder TripAdvisors Webbplats. Dessutom kan vi samla in platsinformation om du via enhetens sekretessinställningar har angett att sådana uppgifter får skickas från enheten till appen, eller om du har överfört bilder taggade med platsinformation. Platsinformationen som har samlats in från din enhet eller dina bilder kan användas för att förbättra din användarupplevelse av appen genom att erbjuda relevant innehåll och sammanhangsbaserad reklam. Vi kan till exempel använda din plats för att visa dig omdömen om hotell och restauranger nära dig när du reser. Du kan när som helst ändra sekretessinställningarna på enheten för att stänga av funktionen att dela med dig av platsinformation via appen och/eller funktionen att tagga dina bilder med platsinformation. Observera att vissa funktioner i vår app kan påverkas om du inaktiverar platsdelningsfunktionen. Om du har några frågor om enhetens sekretessinställningar rekommenderar vi att du kontaktar enhetens tillverkare eller din mobiloperatör för att få hjälp.

Cookies och andra webbtekniker.

Vi samlar in information via cookies och andra liknande tekniker (till exempel webbfyrar). Cookies är små textfiler som används av nästan alla webbplatser. De sparas automatiskt på din dator eller mobila enhet när du besöker en webbplats. De lagras av webbläsaren. Cookies innehåller grundläggande information om ditt internetanvändande. Webbläsaren skickar tillbaka dessa cookies till webbplatsen varje gång du återkommer till den, så att den känner igen din dator eller mobila enhet och kan anpassa och förbättra webbplatsen åt dig.

Du hittar mer detaljerad information om vilka cookies och liknande tekniker (till exempel webbfyrar) vi använder i vår policy för cookies och i vårt verktyg för godkännande av cookies.

Du kan även ta reda på mer om cookies i allmänhet, inklusive hur du ser vilka cookies som har sparats på din enhet och hur du hanterar och tar bort dem, på webbplatser som exempelvis www.allaboutcookies.org och www.youronlinechoices.eu.

TripAdvisor, dess samarbetswebbplatser och appar använder cookies för följande allmänna ändamål:

  • För att hjälpa oss att identifiera din webbläsare som en tidigare besökare och spara och komma ihåg eventuella inställningar som kan ha angetts medan du genom din webbläsare besökte vår Webbplats. Om du exempelvis registrerar dig på vår Webbplats kan vi använda cookies för att komma ihåg din registreringsinformation, så att du inte behöver logga in på vår Webbplats varje gång du besöker den. Vi kan även spara ditt lösenord i en cookie om du markerar kryssrutan ”Låt mig vara inloggad på den här datorn tills jag loggar ut”. Vänligen notera att medlems-ID, lösenord och andra kontorelaterade uppgifter som ingår i sådana cookies krypteras av säkerhetsskäl.

  • För att hjälpa oss att anpassa innehållet, upplevelsen och den reklam som visas för dig på våra webbplatser och appar och på andra webbplatser på internet. När du exempelvis öppnar en webbsida sparas en cookie automatiskt av oss, våra tjänsteleverantörer eller våra partner för att identifiera din webbläsare när du navigerar på internet och visa information och reklam baserad på dina intressen. I Visning av reklam/dina alternativ finns mer information om våra metoder för onlinereklam och dina alternativ.

  • För att hjälpa oss att mäta och undersöka effektiviteten hos funktioner och erbjudanden, reklam och e-postkommunikation (genom att fastställa vilka e-postmeddelanden du öppnar och klickar dig vidare från).

I hjälpdelen i verktygsfältet i de flesta webbläsare bör du se hur du förhindrar att din webbläsare godkänner nya cookies, hur du gör för att bli meddelad när du får en ny cookie eller hur du inaktiverar icke nödvändiga typer av cookies. Vänligen notera att om du anger att du inte vill godkänna cookies kan det innebära att du inte kan komma åt många av de reseverktyg som erbjuds på våra webbplatser.

Våra webbplatser kan även använda webbfyrar (även kända som genomskinlig gif, pixeltagg eller webb-bugg), vilka är små bilder med en unik identifierare, som fungerar ungefär som cookies och placeras i koden på en webbsida. Vi använder webbfyrar för att övervaka användares trafikmönster från en sida till en annan på våra webbplatser, för att leverera eller kommunicera med cookies, för att ta reda på om du har kommit till vår webbplats från en onlineannons som visas på tredje parts webbplats och för att förbättra webbplatsprestanda. Vi kan även tillåta att våra tjänsteleverantörer använder webbfyrar för att hjälpa oss att ta reda på vilka e-postmeddelanden som har öppnats av mottagarna och för att spåra besökares trafik och aktiviteter på vår webbplats. Det hjälper oss att mäta effektiviteten i vårt innehåll och andra erbjudanden.

Visning av reklam/dina alternativ.

Data som samlas in för att erbjuda dig relevant reklam

Det är viktigt för TripAdvisor att ge dig relevant innehåll och information på våra webbplatser.

För att uppnå detta samlar vi in information om dina reserelaterade sökningar och andra webbplatsaktiviteter, till exempel om du letar efter flygresor eller hotell, och använder denna information för att visa annonser som matchar dina intressen på våra webbplatser eller på andra platser online. Om du till exempel söker efter flyg till Florida på TripAdvisor kan du alltså se en annons för en paketresa till Florida på TripAdvisor eller en annan webbplats som du besöker.

Vi lämnar bara ut dina personliga kontaktuppgifter (till exempel e-postadresser) till tredje parter som vi samarbetar med så att de kan visa annonser för dig. Du kan välja att inte få relevant onlinereklam på andra webbplatser baserat på dina reserelaterade sökningar på TripAdvisor genom att klicka här. Observera att om du väljer att inte få anpassad reklam ser du ändå onlinereklam, men den kommer att vara mer allmän och mindre relevant för dig. Information om vår policy gällande e-postkontakt med dig anges nedan.

Data som samlas in av affärspartner och annonsnätverk för att erbjuda dig relevant reklam

Många av de annonser som du ser på TripAdvisors olika webbplatser tillhandahålls av TripAdvisor eller dess tjänsteleverantörer. Men vi tillåter även att tredje parter samlar in information om dina onlineaktiviteter genom cookies och andra tekniker. Dessa tredje parter omfattar (1) affärspartner, som samlar in information när du visar eller interagerar med en av deras annonser på våra webbplatser, och (2) annonseringsnätverk, som samlar in information om dina intressen när du visar eller interagerar med en av annonserna som de placerar på många olika webbplatser på internet. Informationen som samlas in av dessa tredje parter används för att förutse dina egenskaper, intressen eller önskemål och visa annonser som är skräddarsydda efter dina intressen på våra webbplatser och på internet.

Observera att vi inte har tillgång till eller kontroll över cookies eller andra tekniker som dessa tredje parter kan använda för att samla in information om dina intressen, och att informationsmetoderna för dessa tredje parter inte omfattas av denna sekretesspolicy. Vissa av företagen är medlemmar i Network Advertising Initiative, som erbjuder en plats där du kan välja bort riktade annonser från medlemsföretag. Klicka här för att ta reda på mer.

Åtgärd vid Do Not Track-signaler

Din webbläsare kan skicka en DNT-signal (”Do Not Track”) till TripAdvisor och andra webbplatser. På grund av skillnader i webbläsares standardinställningar och hur webbläsare använder DNT-signaler är det ibland otydligt för webbplatsoperatörer om webbplatsbesökare har valt DNT-inställningen själva eller om de är medvetna om att de kan ändra inställningen. TripAdvisor vidtar för närvarande inga åtgärder vid DNT-signaler. När internetbranschen har kommit överens om standarder i denna fråga och TripAdvisor erkänner sådana standarder kan vi komma att omvärdera denna strategi. För närvarande beskrivs vår policy för cookies i synnerhet nedan under ”Cookies och andra webbtekniker”.

Så här använder vi dina uppgifter

Allmänna ändamål

TripAdvisor använder de uppgifter vi samlar in om dig för följande allmänna ändamål:

  • för registrering och för att hantera ditt konto, inklusive för att tillåta din åtkomst till och användning av vår webbplats;

  • för att kommunicera med dig i allmänhet, inklusive för att tillhandahålla information om TripAdvisor och inbjudningar från TripAdvisors användare;

  • för att vi ska kunna publicera dina omdömen, foruminlägg och annat innehåll till TripAdvisors användare;

  • för att förenkla din bokning av resor;

  • för att svara på dina frågor och kommentarer;

  • för att mäta intresse för och förbättra våra produkter, tjänster och Webbplats;

  • för att informera dig om specialerbjudanden och produkter eller tjänster som är tillgängliga från oss eller våra partner och som kan vara av intresse för dig enligt dina inställningar för marknadsföring;

  • för att på annat sätt anpassa din upplevelse hos TripAdvisor, inklusive att anpassa de annonser som visas för dig;

  • för att begära information från dig, inklusive genom undersökningar;

  • för att lösa tvister eller felsöka problem;

  • för att förebygga potentiellt förbjudna eller olagliga aktiviteter;

  • för att genomdriva våra användarvillkor; och

  • på annat sätt som beskrivs för dig vid insamling.

Om du har registrerat dig som fastighetsägare till eller representant för ett semesterboende eller registrerat ditt semesterboende skickar vi e-postmeddelanden till den e-postadress du ger till oss.

E-postkommunikation

Vi vill göra det enkelt för dig att dra nytta av reserelaterade möjligheter på vår Webbplats. Ett sätt att göra det är att skicka e-postmeddelanden till dig som innehåller information om dina reserelaterade intressen enligt dina inställningar för marknadsföring. Om dina inställningar för marknadsföring innebär att du önskar få reklam via e-post kan vi exempelvis, om du söker efter ett flyg till New York på vår webbplats, skicka ett e-postmeddelande om biljettpriser och resor till New York eller andra resmål. Vi anser att dessa e-postmeddelanden ger dig användbar information om reserelaterade specialerbjudanden som är tillgängliga via våra webbplatser. Vänligen notera att du kommer att kunna välja att inte få dessa e-postmeddelanden i varje sådant meddelande som vi skickar.

Mer information finns i avsnittet ”Dina rättigheter och valmöjligheter avseende insamling och användning av dina uppgifter” nedan.

Vem får ta del av dina uppgifter?

TripAdvisor kan lämna ut din information till följande aktörer:

  • Leverantörer, inklusive men inte begränsat till leverantörer av hotell, flygbolag, kryssningar, hyrbilar eller aktiviteter, eller fastighetsägare eller representanter för semesterboenden som genomför dina resebokningar. På TripAdvisor och dess samarbetswebbplatser beskrivs alla produkter och tjänster som tillhandahålls av tredjepartsleverantörer som sådana. Uppgifter som vi lämnar ut till leverantörer för att möjliggöra bokningar behandlas enligt tillämpliga leverantörers sekretesspolicyer, förutom betalningsinformation. Vi lämnar endast ut betalningsinformation när det är nödvändigt för resebokningar som möjliggörs via eller görs på TripAdvisor, och vi begränsar leverantörers användning av betalningsinformation för dessa ändamål. Vi uppmuntrar dig att granska sekretesspolicyer, användarvillkor och andra policyer från reseleverantörer vars produkter och tjänster du kan köpa via TripAdvisor. Observera att dessa leverantörer även kan kontakta dig om det är nödvändigt för att erhålla ytterligare information om dig eller dina reseplaner, för att möjliggöra dina resebokningar eller för andra ändamål enligt de metoder som beskrivs i deras sekretesspolicyer och användarvillkor.

  • Tredjepartsleverantörer som tillhandahåller tjänster eller funktioner åt oss, inklusive affärsanalys, betalningsbehandling, kundtjänst, marknadsföring, PR, distribution av undersökningar eller utlottningsprogram samt förebyggande av bedrägeri. Vi kan även ge tredjepartsleverantörer behörighet att samla in uppgifter åt oss, inklusive exempelvis om det är nödvändigt för att driva funktioner på vår Webbplats eller för att möjliggöra leverans av onlinereklam som är skräddarsydd efter dina intressen. Tredjepartsleverantörer har endast tillgång till och kan endast samla in uppgifter när det är nödvändigt för att utföra sina funktioner och tillåts inte att lämna ut eller använda uppgifterna för något annat ändamål.

  • Affärspartner med vilka vi kan erbjuda produkter eller tjänster. Du kan se när en tredje part är inblandad i en produkt eller tjänst som du har begärt eftersom deras namn visas antingen med vårt eller separat. Om du väljer att använda dessa valfria tjänster kan vi lämna ut uppgifter om dig, inklusive dina personuppgifter, till dessa partners. Vänligen observera att vi inte har kontroll över de sekretesslösningar som dessa affärspartners använder.

  • Samarbetswebbplatser. Om du har länkats till TripAdvisor från en annan webbplats kan vi lämna ut din registreringsinformation, till exempel ditt namn, e-postadress, postadress, telefonnummer och önskemål om resande, till den länkande webbplatsen. Vi har inte begränsat de länkande webbplatsernas användning av personuppgifter och vi uppmuntrar dig att läsa sekretesspolicyerna på varje webbplats som har länkat dig till TripAdvisor.

  • Företag inom vår koncern. Vi kan lämna ut dina personuppgifter inom TripAdvisor Media Group, samt till våra moderbolag och inhemska och internationella dotterbolag och webbplatser (inklusive DaoDao.com). Denna delning av information gör det möjligt för oss att erbjuda dig information om produkter och tjänster, både reserelaterade och andra, som kan intressera dig enligt dina inställningar för marknadsföring. I den utsträckning som vårt moderbolag och dotterbolag har tillgång till dina uppgifter kommer de att följa förfaranden som är minst lika restriktiva som de förfaranden som beskrivs i denna sekretesspolicy. De kommer även att följa gällande lagstiftning avseende överföring av marknadsföringskommunikation, samt åtminstone ge dig möjlighet, i alla kommersiella e-postmeddelanden de skickar, att välja att inte få sådana e-postmeddelanden i framtiden.

Vi kan även lämna ut dina uppgifter om vi anser, efter eget gottfinnande, att sådant avslöjande är nödvändigt …

  • för att följa berättigade och verkställbara ansökningar om stämning, domstolsbeslut eller andra rättsliga förfaranden; för att säkerställa eller utöva våra lagliga rättigheter; för att försvara oss mot rättsliga anspråk; eller på annat sätt som krävs enligt lag. I sådana fall förbehåller vi oss rätten att åberopa eller avstå från invändningar eller rättigheter som är tillgängliga för oss;

  • för att utreda, förebygga eller vidta åtgärder gällande olagliga eller misstänkt olagliga aktiviteter; för att skydda och försvara rättigheter, egendom och säkerhet som tillkommer TripAdvisor, våra kunder eller andra; samt i anslutning till våra användarvillkor och andra avtal; eller

  • i anslutning till en affärstransaktion, till exempel en avyttring, fusion, konsolidering eller försäljning av tillgångar, eller i den osannolika händelsen av konkurs.

Om du väljer att skapa en profil på TripAdvisor kan vissa uppgifter i din profil visas offentligt och identifieras genom att klicka på ditt användarnamn. Du kommer att ha möjlighet att se din profil så som andra kommer att se den. Dessutom kan andra TripAdvisor-medlemmar, om du väljer att delta i våra program för kommunikation mellan medlemmar (t.ex. nätverk för resenärer och privata meddelanden), kontakta dig genom att använda TripAdvisor som mellanhand. TripAdvisor kommer dock inte att lämna ut din e-postadress till andra medlemmar eller visa den offentligt. Alla TripAdvisor-medlemmar har möjlighet att när som helst stänga av funktionerna för kommunikation mellan medlemmar.

Utöver det som beskrivs ovan kommer du att meddelas när personuppgifter om dig lämnas ut till tredje parter, och du kommer att gesmöjlighet att välja att vi inte ska lämna ut sådana uppgifter.

Vi kan även lämna ut samlade eller anonyma uppgifter till tredje parter, inklusive annonsörer och investerare. Vi kan till exempel informera våra annonsörer om antalet besökare på vår webbplats eller de mest populära hotellen och semesterresmålen. Denna information innehåller inga personuppgifter och används för att utveckla innehåll och tjänster som vi hoppas att du kommer ha intresse av.

Hur länge vi behåller dina uppgifter

Vi kan behålla vissa uppgifter som är associerade med ditt konto i våra register, inklusive för analys och för arkivering. De perioder under vilka vi behåller dina uppgifter beror på ändamålet för vilket vi samlade in dem och använder dem.

Vi kommer inte att behålla dina personuppgifter längre än vad som är nödvändigt enligt våra affärsändamål eller rättsliga krav. Vi kan behålla en del uppgifter under en period efter att du har avslutat ditt konto hos oss, exempelvis om det krävs för att uppfylla våra juridiska skyldigheter eller för att utöva, försvara eller säkerställa lagliga rättigheter.

Dina rättigheter och valmöjligheter avseende insamling och användning av dina uppgifter

  • Du kan välja att inte ge oss dina personuppgifter, visserligen kan det vara nödvändigt för att dra nytta av vissa funktioner som erbjuds på TripAdvisor.

  • Du har rätt att fråga oss vilka personuppgifter vi innehar avseende dig genom att kontakta oss på adressen nedan (se ”Kontakta oss”), och vi har rätt att ta ut en mindre avgift för att ge dig denna information.

  • Vi strävar efter att se till att dina personuppgifter är relevanta för avsedd användning, riktiga och fullständiga. Du kan även granska, lägga till eller uppdatera de uppgifter som du har gett oss genom att besöka din prenumerationssida på vår Webbplats.

  • Du kan också lägga till eller uppdatera uppgifter och avsluta ditt konto enligt beskrivningen ovan. Om du väljer att avsluta ditt TripAdvisor-konto kommer vi att inaktivera ditt konto och ta bort dina profiluppgifter från aktiv visning.

  • Du kan avsluta ditt TripAdvisor-konto genom att kontakta oss med hjälp av det här formuläret. Vi skickar ett e-postmeddelande till dig för att bekräfta begäran. Observera att efter att du har avslutat ett konto kommer du inte att kunna logga in eller komma åt några av dina personuppgifter. Du kan dock öppna ett nytt konto när som helst.

  • När du registrerar dig som medlem på TripAdvisor kan du ange dina inställningar för marknadsföring och du kan välja om du vill få reklam via e-post från TripAdvisor. Som registrerad TripAdvisor-medlem kan du ändra dina val när som helst i e-postinställningarna på din prenumerationssida.

  • Oavsett om du är registrerad som TripAdvisor-medlem eller inte kan du även välja att avsluta prenumerationen på reklammeddelanden i alla sådana e-postmeddelanden vi skickar.

  • Vänligen observera att vi kan skicka annan kommunikation, inklusive servicemeddelanden och administrativa meddelanden med koppling till ditt TripAdvisor-konto.

I hjälpdelen av verktygsfältet i de flesta webbläsare ser du hur du förhindrar att din webbläsare godkänner nya cookies, hur du gör för att bli meddelad när du får en ny cookie eller hur du helt inaktiverar cookies. Vänligen observera att om du anger att du inte vill godkänna cookies från TripAdvisor kommer du inte åt delar av vår webbplats.

Hur vi skyddar dina uppgifter

Vi vill att du ska känna dig trygg med att använda TripAdvisor och det är viktigt för oss att skydda de uppgifter vi samlar in. Även om ingen webbplats kan garantera säkerhet, har vi implementerat och upprätthåller lämpliga fysiska, administrativa, tekniska och organisationsmässiga åtgärder för att skydda de personuppgifter du tillhandahåller till oss från obehörig och otillåten åtkomst, otillåten användning samt från oavsiktlig förlust, skada, ändring eller förstörelse. Exempelvis har endast behöriga anställda tillåtelse att ta del av personuppgifter, och de får endast göra det för tillåtna affärsfunktioner. Dessutom använder vi kryptering vid överföring av dina personuppgifter mellan ditt system och våra, samt mellan vårt system och system som tillhör parter till vilka vi lämnar ut känsliga uppgifter och vi använder brandväggar och system för identifiering av intrång för att förhindra att obehöriga får tillgång till dina uppgifter.

Barns integritet

TripAdvisor är en webbplats avsedd för allmänheten och erbjuder inte tjänster som riktar sig till barn. Om vi får kännedom om att ett barn under 13 års ålder skickar personuppgifter till oss kommer vi att ta bort eller förstöra sådana uppgifter så snart som det rimligen är möjligt.

Externa länkar

Vår Webbplats kan innehålla länkar till tredjepartswebbplatser. Om du öppnar andra webbplatser från länkarna på vår webbplats kan de som driver de webbplatserna samla in uppgifter från dig som de kommer att använda i enlighet med sina sekretesspolicyer, vilkakan skilja sig från vår sekretesspolicy. Vi rekommenderar att du granskar de sekretesspolicyer som anges på dessa andra webbplatser för att förstå deras förfaranden för att samla in, använda och lämna ut personuppgifter.

Internationella överlåtelser

En del tredjepartsföretag, ombud och leverantörer som vi anlitar för att utföra tjänster åt oss kan behöva överföra dina personuppgifter till andra länder för att kunna tillhandahålla sina tjänster, inklusive till områden utanför USA och Europa. Sådana områden kan ha dataskyddslagar som inte är lika omfattande som i USA och Europa, men vi har vidtagit åtgärder för att ständigt skydda dina personuppgifter i enlighet med denna sekretesspolicy.

Om du besöker vår Webbplats från ett annat land än USA bör du vara medveten om att dina uppgifter kan komma att överföras till, lagras och behandlas i USA där våra servrar finns och vår centrala databas drivs. Dataskyddslagar och andra lagar i USA och andra länder kanske inte är lika omfattande som i ditt land, men TripAdvisor vidtar åtgärder enligt lagar i USA för att se till att din integritet skyddas. Genom att använda våra tjänster samtycker du till att dina uppgifter kan överföras till våra anläggningar och de tredje parter till vilka vi lämnar ut dem enligt denna sekretesspolicy.

Ändringar i denna sekretesspolicy

TripAdvisor kan komma att ändra denna sekretesspolicy i framtiden. Längst ned på den här sidan redogör vi för det datum då denna sekretesspolicy ändrades senast och alla uppdateringar träder i kraft i samband med publicering. Vi meddelar medlemmarna om större förändringar i denna sekretesspolicy genom att skicka ett e-postmeddelande till den adress som medlemmen har angett eller genom att publicera ett meddelande på Webbplatsen. Vi uppmuntrar dig att kontrollera denna sekretesspolicy emellanåt för att gå igenom den mest aktuella versionen.

Så här kontaktar du oss

Om du har frågor om denna sekretesspolicy kan du kontakta oss på:

TripAdvisor

7 Soho Square

London

W1D 3QB

Attn: Privacy Officer/Legal Department

E-post:

Samtalsinspelning och övervakning.

Vänligen uppmärksamma att samtal till och från TripAdvisor kan komma att spelas in.  Vi kan använda oss av inspelningar av telefonsamtal för att övervaka vår kundtjänst i kvalitets- eller efterlevnadssyften, för att kontrollera korrektheten i den information du ger oss, för att förebygga bedrägeri eller för att utbilda vår personal.  Vi kommer att spara inspelade telefonsamtal under så lång tid som det skäligen är nödvändigt för att genomföra sådana aktiviteter och därefter radera dem.  Alla personuppgifter vi får från dig under samtalet kommer att behandlas i enlighet med tillämpliga delar i denna sekretesspolicy.

©2016 TripAdvisor LLC. Alla rättigheter förbehållna.

Sekretesspolicyn gäller från och med den 17 februari 2016.