Vi tog en lång promenad i det fina vårvädret när vi hade kommit fram. Det var roligt att studera djurlivet vid vattnet. Det här blev något av en fortsättning på förra årets besök. Se juni 2020! Denna gång följde vi vattnet öster ut och mötte då många hundar som drog runt med sina hussar och mattar. Noterade att det verkar ha blivit mer och mer vanligt att man har två hundar. Den som drog mest fick för det mesta bestämma färdvägen, eftersom de ofta drog åt varsitt håll. Märkligt att man skaffar ytterligare en vovve när man redan har problem med att få den första att lyda. Hundar tycker nog i allmänhet, att det är ett idiotiskt påfund, att behöva gå bredvid matte och att vara tvungen att gå på trottoaren. Det finns ju så mycket som är roligt att jaga. Nedanför kvarnen träffade vi anddamen som vi kände igen från förra året. Då höll hon till på torget utanför hotellet. Nu flög hon fram till oss och landade precis framför mina fötter. Uppsynen var ganska pockande. Dessutom stötte hon till mig några gånger med näbben för att få mig att vakna. Det var exakt samma beteende som förra året. Den här gången var hon inte ensam utan hon hade mannen med sig. Han höll sig dock i bakgrunden, men tyvärr gjorde vi båda besvikna, eftersom vi inte hade någonting gott att bjuda på. Det verkade finnas ganska mycket grönt i vattnet, som en and borde kunna äta, men färskt bröd kanske är godare.
Jag hade bokat rummet dagen innan på Internet. Där utlovades en annan typ av rum, men bokningsförmedlaren hade tydligen lagt ut rum som inte fanns. Rummet liknade det som vi hade förra året. Badrummet verkade dock var nyrenoverat. Det var därför lite märkligt att det var så svårt att reglera värmen i vattenkranarna. Först trodde jag, att de hade monterats åt fel håll, eftersom det tog så lång tid att få någon värme. Detta medförde att det blev ett väldigt slöseri med vatten. Mycket god juice och gott bröd till frukosten men pastejen hade nog stått framme lite för länge.