Vi var en grupp på 10 personer som besökte Rickard Enqvists Bodega Cezar. Vi bokade stora paketet ... läs mer
Hela upplevelsen började med vackra slingriga vägar upp till bergen. Mycket att se på vägen dit. Fru Enkvist mötte upp oss när vi anlände.sedan fick vi en väldigt bra och detaljerad historielektion av Rikard som är en fantastisk berättare. Sen fick vi se en film om hur allt började.
Efter det fick vi en trevlig rundtur bland tunnor och flaskor. Därefter blev vi satta till bords för vinprovning, välfyllda glas och mycket mat. Och väldigt god mat.
Mätta och belåtna och väldigt tacksamma gick vi ner för att köpa med oss några flaskor hem.
10/10 svenska locos får detta stället av oss
Tyvärr en mycket dålig upplevelse efter en lång resa
på slingrig väg i bergen där sista biten var en grusväg
i dåligt skick.
Vi möttes av en stängd grind där inget framgick att man
skulle trycka på en knapp för att den skulle öppnas.
Ingen skylt med text på engelska t.ex.
När vi kom in på området möttes vi av en grupp och
herr Enkvist själv som förklarade att man måste beställa
i förväg om man vill ingå i en grupp och ha guidning.
Vi var inte ute efter någon guidning eller middag utan
ville bara prova lite vin och köpa med oss några flaskor.
Vi hänvisades till en blå dörr där en minst sagt spartansk
lokal uppenbarade sig. Där fanns hyllor med ett ganska
begränsat urplockat sortiment av viner och öppettiderna
stämde inte med angivelse på nätet (10-13) utan endast
11-13 (klart begränsat öppethållande)
Väl där möttes vi av en trevlig herre som förklarade man på
intet vis kunde prova några viner som vi ville köpa!
Han ville inte öppna några vinflaskor….
Trots detta köpte vi med oss några några viner.
Väl hemma provade ett Cabernet vin som vi betalde
8 Euro för och detta vin smakade inte gott.
Det var en skarp frän smak och inte ett spår av
den runda fina smakbalans man förväntar sig.
Dessutom en konstig lukt. Vinet var från 2019 och
kändes inte färdig lagrat och åkte i vasken.
Om man utvärderar detta besök är det inte värt
att besöka denna vingård trots att dom säger sig
ha viner i världsklass.
Besviket sällskap
Vi var en grupp på 10 personer som besökte Rickard Enqvists Bodega Cezar.
Vi bokade stora paketet med rundtur, vinprovning och tapas. Det blev en oförglömlig dag för alla, charmigt och mysigt ställe tillsammans med goda viner och tapas blev succé. Historien om vingården är helt fantastisk.
Jättebra tillmötesgående personal/guide både inför och under besök. Supersmidigt att boka transfer via vingården.
Beställde omgående vin hem till Sverige och en reunion med tapas och Enqvists viner är en ny tradition.
Rekommenderar detta ställe till alla även om man inte är vinfantast vilket vissa i vårt sällskap inte var.
Jag vill ännu en gång tacka hela Bodega Cezar och speciellt Rickard för otroligt lyckad dag.
👍
Supertrevlig dag med goda viner och goda Tapas och många härliga berättelse om Rickards uppbyggnad av vingården.
Rekommenderas starkt
Thanks
Det var en fantastisk väg upptill Den Galne Svenskens vinodling från Estepona med sköna gröna ängar och gamar som kretsade uppe i luften. Något helt ovanligt för en vingård. Allt var så genuint med höns och får bland vinstockarna och till och med ett kapell intill vinproduktionen. Detta är unikt ! Dessutom är det nästan omöjligt att producera ett högkvalitativt Tempranillo men Rickard har lyckats vilket bekräftas av många medaljer . Vinerna är härliga att prova tillsammans med tapas i en ovanligt fin atmosfär. Ett mycket intressant utflyktsmål för turister i Andalusien inte minst det historiska från kejsare Cesars tid.Jag som sommelier njöt av vistelsen
Thanks
Har varit på många vingårdar och provat vin men aldrig någon som kan jämföras med ett besök på Bodega Cezar i Gaucin. Högt uppe i bergen söder om Rhonda där Romarna för två tusen år sedan startade vin tillverkning har den " galne Svensken" Rickard lyckats göra det som ingen i modern tid lyckats med, tillverka vin på Tempranillo en druva som bara funkar i norra Spanien! Vi var ett stort sällskap Svenskar som besökte gården och fick inte bara prova bra viner men också hela historien om varför och hur man lyckats med tillverka vin på denna plats. Historien är fantastisk att lyssna på och den berättas av Rickard själv som också har skrivit en bok om sitt fantastiska liv. Vin provning med lokala tapas råvaror var helt otroligt men så har han också fått många stora utmärkelser och internationella priser för sitt vin. Resan dit tar 1-1,5 timme från Marbella men är värt det.
Thanks. Waiting you next visit.