Hela upplevelsen började med vackra slingriga vägar upp till bergen. Mycket att se på vägen dit ... läs mer
Vi var en grupp på 10 personer som besökte Rickard Enqvists Bodega Cezar.
Vi bokade stora paketet med rundtur, vinprovning och tapas. Det blev en oförglömlig dag för alla, charmigt och mysigt ställe tillsammans med goda viner och tapas blev succé. Historien om vingården är helt fantastisk.
Jättebra tillmötesgående personal/guide både inför och under besök. Supersmidigt att boka transfer via vingården.
Beställde omgående vin hem till Sverige och en reunion med tapas och Enqvists viner är en ny tradition.
Rekommenderar detta ställe till alla även om man inte är vinfantast vilket vissa i vårt sällskap inte var.
Jag vill ännu en gång tacka hela Bodega Cezar och speciellt Rickard för otroligt lyckad dag.
👍
Supertrevlig dag med goda viner och goda Tapas och många härliga berättelse om Rickards uppbyggnad av vingården.
Rekommenderas starkt
Thanks
Det var en fantastisk väg upptill Den Galne Svenskens vinodling från Estepona med sköna gröna ängar och gamar som kretsade uppe i luften. Något helt ovanligt för en vingård. Allt var så genuint med höns och får bland vinstockarna och till och med ett kapell intill vinproduktionen. Detta är unikt ! Dessutom är det nästan omöjligt att producera ett högkvalitativt Tempranillo men Rickard har lyckats vilket bekräftas av många medaljer . Vinerna är härliga att prova tillsammans med tapas i en ovanligt fin atmosfär. Ett mycket intressant utflyktsmål för turister i Andalusien inte minst det historiska från kejsare Cesars tid.Jag som sommelier njöt av vistelsen
Thanks
Har varit på många vingårdar och provat vin men aldrig någon som kan jämföras med ett besök på Bodega Cezar i Gaucin. Högt uppe i bergen söder om Rhonda där Romarna för två tusen år sedan startade vin tillverkning har den " galne Svensken" Rickard lyckats göra det som ingen i modern tid lyckats med, tillverka vin på Tempranillo en druva som bara funkar i norra Spanien! Vi var ett stort sällskap Svenskar som besökte gården och fick inte bara prova bra viner men också hela historien om varför och hur man lyckats med tillverka vin på denna plats. Historien är fantastisk att lyssna på och den berättas av Rickard själv som också har skrivit en bok om sitt fantastiska liv. Vin provning med lokala tapas råvaror var helt otroligt men så har han också fått många stora utmärkelser och internationella priser för sitt vin. Resan dit tar 1-1,5 timme från Marbella men är värt det.
Thanks. Waiting you next visit.
Har tidigare besökt större vingårdar i Toscana och slogs direkt utav den genuina och familjära känslan på denna gård. Utöver flera fält av vinrankor finns här även olivodlingar, får och höns.
Jag provade mig igenom hela sortimentet och uppskattade samtliga viner vädligt mycket. Kraft- och karaktärsfulla viner som alla känns mycket värda sina medaljer.
Otroligt vacker omgivning med fantastiska vyer, en klar dag ser man norra delarna av Afrika! Gården ligger strax utanför Gaucin där man kan hitta flera bra alternativ till övernattning.
En upplevelse jag sent kommer att glömma och gör om inom kort!
Thaks you