Jag har åkt dit flera gånger och för mig är det som att all stress bara försvinner ur kroppen redan första dagen när jag sitter på min veranda och tittar på solnedgången med en kall öl från kylskåpet i handen.
Här bor du nära vattnet i någon av tre bungalows (som passar för två) eller ett lite större hus med två sovrum. Att de har så få rum gör att själva Paradise Palms är väldigt lugnt och exklusivt. De som söker sig dit är avslappnade personer som vill ha en stunds paus från händelsernas centrum men ändå ha möjligheten att uppleva ön.
Tre minuters promenad därifrån ligger en av öns bästa fiskrestauranger, Saffron on the Sea, som serverar jättegoda thairätter till lunch och middag och vänsterländsk frukost. Tio minuter till och du kommer till min favorit The Hungry Elephant, en thailändsk restaurang som även serverar öns bästa västerländska biffar.
Själv resorten ligger en halvtimmes promenad eller tio minuter med scooter till öns turiststrand nr 1, White sands beach. Alltså på lagom avstånd från the action. Hit kan du åka när du behöver gå på 7-eleven eller dricka goda drinkar. Men du bor samtidigt tillräckligt långt bort för att slippa höra...Har du någonsin haft den där känslan av att du verkligen vill komma bort från all stress och krav? Bara vara, men ändå inte bli helt bortkopplad från världen. Paradise palms är precis ett sådant ställe. Jag ska berätta varför.
Själv resorten ligger en halvtimmes promenad eller tio minuter med scooter till öns turiststrand nr 1, White sands beach. Alltså på lagom avstånd från the action. Hit kan du åka när du behöver gå på 7-eleven eller dricka goda drinkar. Men du bor samtidigt tillräckligt långt bort för att slippa höra dunkandet från musikanläggningarna.
Åk alltså inte hit om du vill ha ett party (även om det finns en trevlig strandbar på resorten används den mest för lugna samtal över en öl), åk hit för att du och din vän behöver en stunds vila från världen.
Ägarna Matt och Tara känns för mig som en omhändertagande familj, speciellt nu när jag varit där några gånger. De är otroligt måna om att gästerna ska må bra men förstår samtidigt att ge en space om man behöver det. Jag som reser själv uppskattar verkligen att de har tid för att sitta och prata över en öl ibland men att det är upp till mig när jag vill ha det sällskapet. Och vill du göra en utflykt känner de till allt om ön. Inget känns som ett problem där.
Den enda nackdelen jag kan komma på är att stranden är stenig. Så letar du efter ett ställe med en lång sandstrand är det här inte rätt. För solbadande finns det upphöjda träplattformar att ligga på, men åker du hit tror jag du blir nöjdast om “lugn och ro” snarare än “steka mig i solen” står på din topp 1 lista.
Som sagt, jag har varit här flera gånger och jag älskar ...Mer
Visa färre