Hade en helt underbar semester till häst som gav ordentlig mersmak. Bodde i ett fristående hus med fräsch och trivsam inredning, dusch, litet kök samt väldigt sköna sängar. Tvål, schampoo och handdukar ingick. Fanns ytterligare en boendedel som var integrerad med själva boningshuset.
Stället drivs som ett familjeföretag där så väl ägaren Daniel, hans flickvän Krisztina samt Daniels föräldrar är involverade i allt från matlagning, servering till transfer från och till flyget. Till frukost serverades diverse pålägg samt gårdens hemmalagade marmelad, aprikos och körsbär, som var så god att vi var tvungna att köpa med oss några burkar hem, flingor varvat med äggröra, fattiga riddare. Över huvudtaget var maten underbart god vällagad, omväxlande och rejäl - samt mycket närproducerad då äggen kom från gårdens höns, kakornas valnötsfyllning från valnötsträden på gården etc). Har aldrig ätit så möra och goda kötträtter som här! Krisztinas härliga bakverk och efterrätter var en ljuvlig avslutning på de härliga middagarna.
Hästarna var lite extra pigga då vi var den första gruppen för säsongen och ridvana krävdes - vilket jag iof tycker är en självklarhet med tanke på att man rider ut i skog och mark. Då jag är ringrostig i sadeln kände jag mig osäker tillsammans med den hästen jag fick först, men då lånade Daniel omgående in en häst från sin granne. Ridturerna varade i runt 3 timmar/dag, naturen är helt underbar och omväxlande, känns som man aldrig vill ta sig ner från hästryggen.
Cyklar lånades ut om man ville ta sig in till byn Dabas där det fanns lite småaffärer. En av dagarna ville vi åka in till Budapest för att besöka Szcechenyi termalbad och då anlitade Daniel och Krisztina en väninna som skjutsade oss tur/retur för en mindre summa. Innan vi återvände till Dabas gav hon oss en rundtur runt Budapest och stannade till vid en utsiktspunkt där man hade utsikt över hela staden.
Jag kände mig helt lyrisk under hela semestern och kan inte med ord beskriva hur nöjd jag är! Alla på gården var så gästvänliga, omtänksamma och generösa. Vill absolut återvända till detta mysiga ställe med härliga ridturer i en underbar natur och gästvänliga Daniel och Krisztina.
Gillade mest:
Gästvänligheten, ridturerna, naturen, maten, atmosfären
Gillade minst:
inget
Detta är ett subjektivt omdöme av en medlem i TripAdvisor och inte av TripAdvisor LLC.