Jag var där med min familj och vänner på golfsemester och spelade golf nu för inte så länge sedan och jag fick inget gott intryck alls av Tönnersjö Golfbana. Banan var överlag inte särskilt fin, kala fläckar utan gräs på greenerna och banan i sig var inte särskilt välskött. Dessutom var den helt överdrivet kuperad så att det nästan blev ett träningspass att gå upp för de hemska backarna på varje hål. Få vattenhinder, så att banan inte blir roligare och miljön var endast åkrar på landet i Halland, alltså inget revolutionerande. Det fanns t.ex. ett par 3-hål där höjdskillnaden mellan tee och green var över 15 meter och då blir det ju inte längre kul. Jag är okej med lite backar, då blir det ju roligare spel, men som på Tönnersjö blir det ju endast en lång plåga.
Vi åt lunch i restaurangen innan vår 18-håls-runda och jag är mjölkproteinallergisk, men det gick inte att lösa direkt. Personalen var okunnig och inte villig att göra ett mjölkfritt alternativ, utan jag fick plocka bort saker ur den torra och tråkiga pytt-i-pannan. Maten var inte något att ha och var inte värd priset.
Sedan så fick jag en känsla att det var en b-klubb. Banguiden var gjord på vanliga A4-papper och dåligt tryckt, personalen i kansliet var oengagerade och inte särskilt välkomnande. Övningsområdet var ganska dåligt skött och var inte så mycket att öva på.
Det konstigaste av allt var nog greenfeen, som kostade 500 kr (då med lunch som inte gick att välja bort), när du t.ex. kan få lika dyr eller billigare greenfee på andra mycket finare och trevligare banor i Halland.
Jag rekommenderar verkligen inte denna golfbana alls, det finns bättre att hitta, till billigare pris.