Vi hade stannat vid Ångersjön och skulle bada lite med hela familjen och tänkte att vi skulle äta något också och jag googlade runt lite och kom in på en hemsida som beskrev en helt otrolig vision om lokalproducerat och hållbart med kunnig personal m.m. Man kan säga att jag tänkte att det här stället måste vi testa, det lät så bra att jag inte ens kollade in omdömen här på TA.
Jag kan milt sagt säga att besvikelse är ett ord i underkant.
Det första som händer när vi kliver in är att man ser en menyskylt i taket som är 50cm hög gånger 3 meter bred med säkert 100 rätter och detta gav mig iof en ganska klar varning om vad som komma skall. Bemötande var heller inte speciellt bra och ganska slitna miljöer av det man ser in i kök m.m
Jag beställer en plankstek med fläsk då jag tänker att detta borde vara svårt att misslyckas med, på sin höjd dåligt kött.
Det som kommer in på tallriken är en planka med pulvermos, ok kött, vit sparris från burk och en bearnaise från dom billiga märkena på marknaden gissningsvis. Man har dessutom fyllt ut detta med zucchini och morötter i en röra under köttbiten.
Nu låter jag bitter men det var bara en sådan chock och i min text finns en del tips på lätta åtgärder. Mindre meny och riktiga råvaror tar inte längre tid att tillaga.
Vi åt nämligen lunch några timmar innan vid Skuleberget och där kan man säga 10/10 på det mesta. En slimmad meny på kanske 4 rätter med samma grund i alla rätter ”älg” vilket var bra husmanskost och dessutom billigare än middagen men betydligt bättre kvalité.
Jag behöver inte nämna hur dålig carbonaran var som min fru inte åt upp!
Plus för goda pannkakor till barnen. 👍
Tack för mig.