Vi var här första två veckorna i mars 2015, hade bra väder 26-30 gr varje dag men det regnar mer än man kan tro, oftast på nätterna men det kan komma korta skurar när som helst (5-10 min.)
Hotellet var jättebra, trevlig personal, bra städning, god mat på resturangen. Rummet stort med dubbla queen size sängar, stort badrum, bra förvaringsutrymmen. Det här hotellet hyrs av många kite och vindsurfare för Cabarete är ju ett mecka för surfning eftersom det blåser jämt (ja det blåser jämt) så det kan vara lite trångt på stranden speciellt på eftermiddagarna. Den lilla poolen var nästan alltid tom
Österut ligger ett tiotal resturanger som alla serverar bra mat men servicen varierar ordentligt, vissa är snabba (Lazy Dog bra luncher, Los Gringos bra kött) men andra kan du få vänta hur länge som helst bara för att få betala t.ex. Cocoron (40 min för att få mat,40 min för att få notan) Casa del Papi är fullsatt nästan jämt, boka bord.
Västerut ligger all inclusive-hotellen ända bort till Kite Beach där det finns några vattenhål man sitta och tittta på kitesurfarna, en del är riktiga akrobater, men det är proffsen som håller till utanför revet.
Är man inte surfare finns inte mycket att göra i Cabarete förutom sol och bad, vi åkte på en stadstur till Puerto Plata som var riktigt bra, (men ta den med linbaneturen) besök på en bl.a. en romfabrik och ett bärnstens-museeum .
Vill ni se vad dominikaner gör när dom är lediga, ta en taxi till Sozua Beach en söndag, enormt mycket folk och hög musik, ganska jobbigt.
Åker ni till Sozua måste ni passa på att besöka Mundo King Art Museeum! Byggt av en tokig tysk som samlat på sig enorma mängder haitisk konst och gjort en del själv också, han har under 20 års tid byggt ett "slott" där allt visas bl.a. ett landningsområde för aliens! kostar 60 kr men det är det värt.
Cabarete gästas av tyskar(förstås) fransmän,skandinaver, många och högljudda amerikaner som kunde vara riktigt störande ibland.
Stränderna är kilometerlånga med finkornig sand, vattnet varmt men höga vågor och undervattenströmmar.
Det enda riktigt negativa är alla strandförsäljare, som man får tacka nej till 25 ggr om dan (minst) speciellt när man sitter och äter, riktigt störande
I övrigt en riktigt bra semester