Vi bodde på La Vela i januari 2023. Det är ett väldigt modernt och fint hotell, byggt 2017, som ligger på en vacker strand där havet fort blir djupt, vilket vi gillar. Här är det rent och fint! Det finns inget man kan skada sig på i sanden, så som det finns på så många andra stränder. Bara mjuk sand. Man kan gå relativt långt på stranden vid lågvatten (och vid högvatten finns det en liten färja som tar en över den lilla "kanalen" för 20 baht). Går man 7-8 min. till vänster på stranden finns det en restaurang, Lah Own, som är riktigt bra och billig. Den hör till en enklare resort, som verkar mysig. Vid vår strandklubb finns naturlig skugga under träden eller parasollen. Det är gott om strandsängar, fatboy saccosäckar eller strandmadrasser att låna. Perfekt länge för att njuta av solnedgången! Ska vi hitta något att gnälla på så var det vissa dagar lite för mycket club-music vid strandklubben dagtid. Vi vill hellre höra havet och fåglarna! Och när drinken vid solnedgång ska avnjutas, vill man ju gärna höra härlig loungemusik eller gamla godingar. Detta borde hotellet tänka på, eftersom största andelen av deras gäster är medelålders och upp. Rummen är fräscha och fina, men se till att få ett rum med poolaccess eller pool/seaview! Stora jättesköna(!) sängar, smart-TV(som vi inte än har hunnit titta på) jaccuzi på altanen, ett stort kylskåp på rummet vilket är riktigt bekvämt etc. Gratis dricksvatten. Själva hotellet är mer coolt och modernt, än typiskt thailändskt mysigt. Men ändå mysigt på sitt sätt eftersom det är mycket stora träd, blommor, berg osv runt omkring. Det finns flera poolområden som delar sig mellan hotellvingarna i betong, som ett konstverk med alla snygga v-former. Vill man motionssimma finns det en fin infinitypool nere vid stranden precis bredvid strandklubben som dessutom är "adults only". Där kan man även sola "i poolen" i strandsängar som står i vattnet. Bredvid poolen ligger en fin bar och restaurang med direkt utsikt till havet.
Frukostbuffén är jättegod och har ett stort utbud. De gör även bra kaffe från deras "coffee station" där du kan få allt från iskaffe till americano. Däremot tyckte vi att det var synd att man inte serverade frukosten i restaurangen vid havet istället! Som det är nu så är det väldigt mycket oljud vid borden utomhus i trädgården vid frukostrestaurangen på grund av en jättestor kylanläggning (aircondition?) som jobbade på högtryck utan avbrott. Det lät som att vi satt vid en jetmotor.. Sen hade de en bestickvagn precis bredvid uteborden, där lådorna var av metall och gnisslade något fruktansvärt när drogs fram och tillbaka av personalen var och varannan minut.
I övrigt: trevlig personal på hela hotellet och väldigt duktiga massörer i det fina Spa't. Lite för kallt där bara. Just i ett spa vill man inte frysa...
På området finns även ett café med bibliotek där man kan låna böcker och få en god fika. Hotellet har ett bra lugnt läge men ligger ändå nära ett trevligt bycentrum med massor av restauranger, apotek, småbutiker, massageställen, dykcenter etc . Här finns också en stor marknad som är öppen flera dagar i veckan och erbjuder ett skönt folkliv på kvällarna där man både kan äta, dricka och shoppa för billiga pengar.