Mikael K

En pärla ute i yttersta havsbandet värt ett besök

Omdöme om Lotshotellet
5,0 av 5 bubblorOmdömet skrevs 21 maj 2024från mobil enhet
Lotshotellet är ett mysigt hotell ute på Kärringön. Vi vad där under pingsthelgen i mitten av maj. Två fantastiska dagar, bättre kan man inte ha det! Solen sken från en klarblå himmel och en ljummen bris. Vattnet var närmare 18 grader, bara att hoppa i. Rummen var fina och frukosten både riklig och god.

Utflykt till några kobbar där vi badade med sälar och fick oss en historielektion i livet som fyrvaktare och öbo i det yttre halsbandet.

Men bäst av allt var värdparet Milla och Klas. De förhöjde upplevelsen ytterligare med trevliga samtal. De kändes som gamla vänner trots att det var första gången vi träffades.
Datum för vistelsen: maj 2024
Tips för att välja rum: Boka båten med hotellet och parkera bilen i Hälleviksstrand.
Resetyp: Reste med vänner
    Property building
    14.0 km från Lotshotellet
    • Vio.com
    17.8 km från Lotshotellet
    Small double room with copper bath in the Yellow villa
    17.7 km från Lotshotellet
    Visa fler hotell i Käringön
    1924 av 380 omdömen
    Omdömet skrevs 20 maj 2024

Underbart ställe med bästa läget och Milla och Klas förstås som bidrog till att göra upplevelsen till något utöver det vanliga.
    Mycket fräscha och skärgårdstypiskt inredda rum.
    Godaste frukosten med extra allt som intogs på hotellets egen båtbrygga.

• Restyp: Reste med vänner
    1  Tack B3129HKeval
    Omdömet skrevs 20 maj 2024 från mobil enhet

Här får ni en helt fantastiskt vistelse! Rent snyggt och service som är utöver allt!
    Boka båten som hotellet har för överfart så får ni en lyxig början och slut. Frukosten, rummen, ja allt är toppen på Lotshotellet. Claes o Milla tar emot er som om man vore familj. Naturen, baden och den lilla pittoreska byn gör sitt till.
    Ta en middag på Petersons Krog som ligger 50 m från hotellet men glöm inte att boka bord.
    Vi kan inte nog rekommendera denna lilla pärla, Lotshotellet in our hearts!

Rumstips: Fråga Claes och Milla om de serverar skaldjur någon dag. Supergott! Prova även deras goda Champagne!
    1  Tack Annelindberg
    Omdömet skrevs 14 maj 2024

Mycket trevligt och förstklassig service av personalen. Bastun med ett dopp i havet var riktigt skönt.
    Frukost på bryggan i solen är något man redan längtar tillbaka till. Vi åt även en en en buffé havskräftor och räckor vilket var riktigt bra.
    Lugnt och skönt!

Rumstips: Boka bord på resturangerna innan ni åker så slipper man vänta.
    • Restyp: Reste med familjen
    1  Tack David R
    Omdömet skrevs 11 maj 2024

Vi hade ett perfekt stopp på Lotshotellet. Upphämtade på Hotel Strana och sedan sjösafari ut till Käringön och landstigning på hotellets egen brygga. Därefter åt vi Luc Besson inne på Lotshotellet och maten var riktigt bra. Efter en rundvandring på ön bad vi Klas om återtransport via Måseskär. Inga problem och sälsafarin var ännu en höjdpunkt.

• Restyp: Reste i arbetet
    1  Tack Henrik P
    Omdömet skrevs 5 maj 2024 från mobil enhet

Vi firade tre födelsedagar i familjen och bokade alla sex rummen. Det var som att komma hem. Långbord där vi åt havskräftor till middag. Båttur för att titta på sälar & en ö-guidning av Hembygdsföreningen. Så ombonat, omtänksamt och tillmötesgående.
    Extra TACK för fina glutenfria alternativ.
    Vi har varit här förut och kommer gärna tillbaka igen!

1  Tack Sightseer08172268598