Vi ser att du använder en webbläsare som vi inte stöder. Webbplatsen kanske därför inte visas som den ska.Vi stöder följande webbläsare:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Höjdpunkter från omdömen
Historiaundervisning på Omberg

Gick förbi här på vandringen till klostret. Lätt att missa då stenen är omgärdad sv hög häck. Kul ... läs mer

Omdömet skrevs 17 maj 2020
lillguden
,
Jönköping, Sverige
från mobil enhet
Imponerande runsten

Gjorde en liten avstickare eftersom man hört så mycket om Rökstenen. Ett litet fint gratismuseum ... läs mer

Omdömet skrevs 3 oktober 2020
thomberg48
från mobil enhet
Läs alla 45 omdömen
  
Omdömen (45)
Filtrera omdömen
45 resultat
Medlemsbetyg
14
19
11
0
1
Resenärstyp
Tid på året
SpråkAlla språk
Fler språk
Medlemsbetyg
14
19
11
0
1
Läs vad resenärer säger:
Valda filter
Filtrera
Listan uppdateras ...
49 av 45 omdömen
Omdömet skrevs 26 maj 2020 från mobil enhet

Denna stenen kallad Rökstenen har en far ställt upp på 800-talet till för att ära sin son. Den är full med runskrifter.Den finns utanför Röke kyrka. Den är värd ett besök.

Datum för upplevelsen: maj 2020
Tack brittan55
Detta är ett subjektivt omdöme av en medlem i TripAdvisor och inte av TripAdvisor LLC.
Omdömet skrevs 17 maj 2020 från mobil enhet

Gick förbi här på vandringen till klostret. Lätt att missa då stenen är omgärdad sv hög häck. Kul med historialektion

Datum för upplevelsen: maj 2020
Tack lillguden
Detta är ett subjektivt omdöme av en medlem i TripAdvisor och inte av TripAdvisor LLC.
Omdömet skrevs 16 september 2019

Kul att se Sveriges mest kända runsten. Vilket jobb att knacka in alla dessa tecken. En bra och informativ utställning utomhus med mycket läsvärda informationsskyltar.

Datum för upplevelsen: september 2019
Tack 48Stoffe
Detta är ett subjektivt omdöme av en medlem i TripAdvisor och inte av TripAdvisor LLC.
Omdömet skrevs 3 april 2019

Finns det någon annan runsten i Sverige som är mer känd än denna, finns även avbildat på frimärke. Nästan 4 meter hög och 760 tecken slår den det mesta i runstensskrift. Sväng gärna av motorvägen och stanna till och sträck på benen samt gå runt stenen och titta. Detta kan REKOMMENDERAS.

Datum för upplevelsen: juni 2018
Tack 418johnnyd
Detta är ett subjektivt omdöme av en medlem i TripAdvisor och inte av TripAdvisor LLC.
Omdömet skrevs 18 december 2018

En fin plats att besöka. Förutom själva Rökstenen finns här en åskådlig utomhus utställning med mycket bra information och historia. Dessutom rena, fräscha toaletter.

Datum för upplevelsen: april 2018
Tack Karin E
Detta är ett subjektivt omdöme av en medlem i TripAdvisor och inte av TripAdvisor LLC.
Visa fler omdömen