Jag besökte Hotel Coldai med min familj i slutet av juni. Vårt första intryck av hotellet var att det såg lite gammalt och slitet ut. Men det intrycket försvann fort. Rummet var välstädat, lakan och handukar rena och i perfekt ordning, badrummet rent och frächt. Bra frukostbuffé, alla i familjen hittade något de gillade och blev mätta och belåtna. Fri parkering precis utanför hotellet och fri WI-FI.
Ok, detta var de grundläggande behoven, nu till superlativen: Att bo på Hotel Coldai i Alleghe är som att kliva in i ett vykort. Utsikten från balkongen bjöd på ett panorama med berget Civetta i fonden och sjön glittrande i solen. Några steg ner längs gatan når du det lilla torget med fler hotell, restauranger, pizzeria och konditori. Ytterligare en gata ner når man strandpromenaden vid sjön. Allt vi upplevde på Hotel Coldai och i Alleghe kan sammanfattas: charmigt och idylliskt. Framför allt det mycket vänliga och trevliga bemötandet från vår alltid leende värd Manuel. Om du, liksom jag, hellre bor på ett litet charmigt familjeägt hotell med riktiga rumsnycklar som lämnas i receptionen, istället för stora moderna hotelkomplex med opersonlig personal, då är detta ett utmärkt val.Mer