Vi ser att du använder en webbläsare som vi inte stöder. Webbplatsen kanske därför inte visas som den ska.Vi stöder följande webbläsare:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Spara
Höjdpunkter från omdömen
Studiebesök

Var här på ett studiebesök med skolan och fann denna kraftstation riktigt intressant! Kan tänka mig ... läs mer

Omdömet skrevs 8 september 2019
Amandaosara
,
Habo, Sverige
från mobil enhet
Kulturhistoria

Man bör/skall göra ett besök på kraftstationen o se turbinerna som levererar ström till (halva ... läs mer

Omdömet skrevs 25 november 2018
Stefan J
,
Trollhättan, Sverige
Läs alla 23 omdömen
  
Omdömen (23)
Filtrera omdömen
23 resultat
Medlemsbetyg
11
9
3
0
0
Resenärstyp
Tid på året
SpråkAlla språk
Fler språk
Medlemsbetyg
11
9
3
0
0
Läs vad resenärer säger:
Valda filter
Filtrera
Listan uppdateras ...
16 av 23 omdömen
Omdömet skrevs 8 september 2019 från mobil enhet

Var här på ett studiebesök med skolan och fann denna kraftstation riktigt intressant! Kan tänka mig att som turist är detta ett sevärt besöksmål.

Datum för upplevelsen: oktober 2018
Tack Amandaosara
Detta är ett subjektivt omdöme av en medlem i TripAdvisor och inte av TripAdvisor LLC.
Omdömet skrevs 25 november 2018

Man bör/skall göra ett besök på kraftstationen o se turbinerna som levererar ström till (halva) Sverige. vattenkraft när den är som bäst och turbinerna är rena konstverk man riktigt känner kulturhistorian i byggnaden. En vandring i fallfåran är inte så dumt det heller o har man tur så kanske man ser en lax eller två.

Datum för upplevelsen: oktober 2018
Tack Stefan J
Detta är ett subjektivt omdöme av en medlem i TripAdvisor och inte av TripAdvisor LLC.
Omdömet skrevs 11 november 2018 från mobil enhet

Den häftigaste byggnaden i staden som levererat kraft sedan 1910.Har besökt anläggning via jobbet.Det finns idag möjlighet till guidade turer från Insikten. Maskinhallen är något alldeles extra att skåda.

Datum för upplevelsen: maj 2018
Tack rolandn220
Detta är ett subjektivt omdöme av en medlem i TripAdvisor och inte av TripAdvisor LLC.
Omdömet skrevs 2 oktober 2018

Gamla industristaden Trollhättan är vacker med all sin gröna natur och många vattenleder. Olidan vattenkraftstation är speciell pga. att den är sedan början 1900-talet och fortfarande i drift. Ha gärna bra skor för det är mycket runt Olidan att titta på, mycket gamla tekniskt intressanta lösningar på både turbiner och gamla / nyare slussar. Inte att glömma all vacker natur. Glöm inte Saabmuseet med första bilen från 1947 ursaaben.

Det kan ta flera dagar om allt ska hinnas med, för det finns mycket mer att titta på i Trollhättan. Glöm inte kameran

Datum för upplevelsen: september 2018
Tack BEJO1
Detta är ett subjektivt omdöme av en medlem i TripAdvisor och inte av TripAdvisor LLC.
Omdömet skrevs 7 augusti 2018 från mobil enhet

Är ni i närheten av fallen när de gratis guidade turerna går på sommaren missa inte tillfället att få en inblick i ett stycke svensk historia!
Mycket duktiga guider berättar om vattenkraftens historia i Trollhättan och hur man utnyttjat de 32 höjdmetrarna för att utvinna el! Statliga Vattenfall bildades här i Trollhättan! Dammluckorna öppnas varje dag klockan 15:00 det är häftigt att se vattnet rusa fram!!

Datum för upplevelsen: augusti 2018
1  Tack Skogsnissan
Detta är ett subjektivt omdöme av en medlem i TripAdvisor och inte av TripAdvisor LLC.
Visa fler omdömen