En fin gammal domkyrka fylld med historia. Vacker ”källare” med valv och gravar. Väl värd ett besök. Men det gamla atronomiska uret har lite svårt att hävda sig i dagens tidsålder. Och Uppsala domkyrka är större och har ännu mer att se.
Fantastiskt byggnad både på utsidan och insidan, alltid mäktigt med kyrkor denna var en dimension till i upplevelse….
Vacker kyrkan, värd många besök. Jag vả där på Lucia med andra studenter från Lunds universitet. Härlig stämning.
En mäktig upplevelse. Så fint att få gå runt själv. Tid för eftertanke och lugn. Saknade riktiga gamla kyrkbänkar det tog ner upplevelsen.
Trots att man bygger om tornen och hela domkyrkan är omgärdat av ställningar så gillar vi kyrkans insida! Det magiska uret är verkligen en sevärdhet. Se till att vara där vid utsatt tid (kl. 12.00 eller 15.00 när vi var i Lund) då prästen berättar om uret och man ser klockan slå. Gå även ned till gravkammaren dels för att se gravarna men även statyerna av Jätten och hans fru. Sagan går att köpa i butiken.
Lite besviken på ombyggnationen av tornen, kan också ses som dålig tajming😂 men insidan av kyrkan var väldigt vacker och klart värt ett besök!