Mycket trevligt utomhusmuseum med Näsmuseet där man kan se gipsavgjutningar av kända personers näsor, bl.a. upphovsmakaren Hans Alfredson (Hasse och Tage).
Oerhört intressanta hus och mycket att se, fina trädgårdar och odlingar, vi spenderade hela dagen där (mellan kl. 10.00-1645) och hann se allt men på slutet orkade vi inte ta in all info i själva huvudbyggnaden då vi sedan länge var så matade med info.
130 kr för vuxna per person. Vi åt lunch och fikade på caféet. Önskar man hade det närmare då skulle jag gå igen.
Fantastiskt område att ströva runt i helt avgiftsfritt. Ett stort plus att det gick att gå in i de flesta av husen. Gick att spendera mkt tid där
Olika delar var olika bra, t ex väldigt bra utställning om Förintelsen. Som helhet ett bra utflyktsmål.
Kulturen kan man alltid återkomma till. Denna gång tittade jag lite extra på Borgarhuset med sin utställning om böcker och de övriga våningarna som jag inte sett. Vilsamt och skönt att gå omkring i ett friluftsmuseum under en pandemi. Caféet i Locus virtutum har öppet. Rabatt på inträdet för den som har SJ Prio dessutom. Rekommenderas varmt!
Intressanta utställning om medeltida Lund
Hus man kan gå in i och se hur det såg ut historiskt var intressant för barn och vuxna.
En barnutställning med Elsa Beskowtema där man kan åka rutschkana, leka skola, klä ut sig som tant Brun, Grön och Gredelin och farbror Blå mm
Det finns också en mindre lekplats där man kan leka med vatten.
Väl värt ett besök och prisvärt 130 kr för vuxna och gratis för barn och ungdomar under 18 år.