Fantastisk upplevelse att genom North Sweden Tourism försorg få en inblick i Kiruna förr som nu. Vi var 5 personer som åkte minibuss med vår guide Ingegerd som med stor inlevelse och sakkunskap berättade om stadens historia och bland annat dess grundare Hjalmar Lundbom. Vi besökte intressanta platser som kom till liv genom Ingegerds berättelser. Vi fick även en god inblick stadsomvandlingen och det nya Kiruna.
Efter rundturen åt vi en utmärkt lunch på restaurang Aurora som flyttat till nya Kiruna. På Stejk Street food serveras maten i en stort tält. Ett måste att besöka.
Ingegerd anlände punktligt för upphämtning men vi saknade ändå en skriftlig bekräftelse på vår bokning.
Stadsrundtur i minibuss med kunnig, trevlig och erfaren guide. Lärde oss allt vi behöver veta om Kiruna och lite till. Rekommenderas varmt!
Ingegerd har lärt mig att åka skidor på en väldigt kort tid. Hon ger bra tips, är väldigt professionell och trevlig. Jag rekommenderar hennes skidskola till alla oberoende av åldern. Toppenbra upplevelse och otroligt duktig lärare!
Superkunnig guide som kan allt om Kirunas historia och framtida utmaningar. Anlita dem om ni vill få faktakunskap om Kiruna.
Mycket trevlig och informativ tripp i Kiruna. Dessutom fick vi träffa Lennie i Volvon.
6 östgötska herrar på gubbresa!
Detta var en fantastiskt innehållsrik tur med en kunnig och trevlig guide. Den innehöll både historia och nutid, stadsomvandligen, gruvbrytningen och mycket annat. Vi åkte smidigt runt i minibuss.