Önskar du dig en lyxig modern och fräsch vistelse är det här helt fel hotell. Vi var inställda på ett femstjärnigt, fräscht och lyxigt hotell men när vi öppnade dörren till hotellrummet blev vi enormt besvikna. En gammal blommig heltäckningsmatta mötte oss med mörka slitna trämöbler. Fast vi beställt en dubbelsäng fick vi två ihop-skjutna sängar av hårdaste slag. På sängen låg två randiga turkosa filtar som matchades med en gul- och rödrutig fåtölj och under det den blommiga heltäckningsmattan. Badrummet var sunkigt även om det på ytan var fint med marmor och spotlights var badkaret äckligt och hade gulnat. Hårfönen var riktigt gammal och tvn gick knappt att använda, dessutom utan internationella tv-kanaler. Vi hade alltså beställt ett standard dubbelrum men standarden kunde liknas med år 1986. En kväll ville ta med oss is och två tomma glas till vårt hotellrum, vi frågade receptionen om det eventuellt fanns en ismaskin att använda. Svaret vi fick var att gå upp till vårt rum och ringa roomservice till en kostnad av 5 Euro. En vedervärdig service för ett 5-stjärnigt hotell. Vi gick därför själva till baren 20 meter från receptionen och fick där låna med oss både glas och is utan varken betalning eller problem. Vår utsikt var bra då vi inte betalade extra för detta. Vi hade utsikt över Funchal och vi kunde glimta havet. Frukostbuffen var vi nöjda med och poolbaren med trevligt bemötande och goda (klassiska) drinkar. Vi besökte spa-delen varje dag med 2 bastuar och en en stor pool. Aningen kallt vatten i poolen dock och jacuzzin var även den omodern och lite för lågt tempererad. Det absolut bästa med hotellet var dess läge, en kort promenad nerför en backe tog oss direkt in i funchals stad på bara 10 minuter. Stort plus. Dessutom hittade vi en fantastisk restaurang alldeles intill hotellet, Restaurante Casa Velha. Riktigt bra traditionell mat och otroligt fin service. Skulle jag rekommendera hotellet skulle jag be er att förvänta er ett slitet 3-stjärnigt hotell med dålig service, katastrofala sängar, bra frukost och fina omgivningar samt kort avstånd till centrum.