Hotellet är tyvärr under all kritik. Vi hade med oss våra två små barn (1 år och 3 år). Vi hade bokat en större svit på Hotell Ronja för att kunna bo bekvämt, men det var tyvärr riktigt, riktigt dåligt. Min man och vår treåring skulle sova uppe på sovloftet (mycket brant stege, ej barnvänligt!) men det blev olidligt varmt där uppe. AC:n fungerade inte och receptionen stängde klockan 19, så ingen hjälp fanns att få. Vi öppnade alla fönster men det hjälpte knappt. Balkongdörren leder inte ut till en balkong utan till en gemensam loftgång, vilket gör att man inte kan lämna balkongdörren öppen för då får alla tillgång till ens rum. Inte särskilt betryggande.
Min man uppmätte 34 grader varmt uppe på sovloftet och till slut kräktes treåringen för att det var så varmt. De blev tvungna att sova resten av natten på soffan (ej bäddsoffa, utan en helt vanlig soffa.)
Själva sviten (lägenheten) var sliten och i dåligt skick. Gula äckliga fläckar på bäddmadrassen, ett badkar med trasiga ventiler, ett soffbord med trasig yta och rinnande smutsiga fläckar på väggarna. (Se bilder från rummet). Frukosten var god, men tyvärr så höll inte personalen på att plocka av borden så det fanns inga lediga bord när vi skulle äta. 6 bord av totalt 9 bord på den övre terassen var tomma på folk men fulla med disk. Vi blev tvungna att städa av ett bord själva till slut för att få någonstans att sitta.
Jag diskuterade vår besvikelse över en natts förlorad sömn vid utcheckning med personalen, men de såg bara förvånade ut och bad om ursäkt och erbjöd ingen som helst kompensation. Vi betalade 2336 kronor för ett olidligt hett hotellrum, och en natts förstörd sömn. Helt klart en blåsning, och inte värt pengarna. Vi var inte särskilt pigga och glada när vi skulle spendera dagen på Astrid Lindgrens värld sedan.
Jag rekommenderar att framtida gäster letar efter ett annat boende!