Vart ska man börja. Det finns absolut många bra restauranger/spa i Sverige men det är lite samma sak överallt. Man äter god mat, badar i en pool och sover över. Det går sedan några dagar och man tänker inte så mycket mer på den resan. På The Lodge är det raka motsatsen. Här längtar man tillbaka innan man ens hunnit checka ut. Vi pratar redan om nästa besök trots att vi precis har varit där. Det är ett ställe som verkligen går djupt in i hjärtat. Här får man unik miljö med fantastisk högklassig mat och ett otroligt spa. Utsikten från infinity poolen är häpnadsväckande. Personalen är otroligt kunnig och service inriktade. Men framför allt är de otroligt fina människor som bär på mycket historia och öden som man alltid älskar att få höra. För det finns mycket historia här, hur allt startade och hur de byggt upp detta paradis med svett, blod och tårar.
Variationen på maten är också helt unik. Många restauranger säger att de har en meny efter årstiden men ändå är det samma som vanligt, man känner liksom inte vilken årstid det är på menyn. Här verkligen sprudlar det som kännetecken för vilken årtids det är. Sommaren med sina friska och somriga smaker, hösten med skogen och det mer mörka inslagen. Att känna sommaren i varje tugga är unikt och ett otroligt jobb som ligger bakom för att nå detta. Personalen inlevelse när det gäller att berätta om ingredienserna är något utöver det vanliga. Varenda liten detalj har en mening.
Nu testade vi deras nya koncept med afternoon tea och det var som att få uppleva en smak explosion i varje tugga. Otroligt vackert och bra upplägg. Smaken på deras egen tolkning av eggs benedict var något så otroligt att det blir svårt att njuta av "vanlig" eggs benedict framöver.
Vi hade kunnat skriva en lång roman om hur otroligt detta ställe är. Hur vi hittat vårt paradis på jorden men vi tycker att alla ska få uppleva det själva och ta sig tid och besöka detta fantastiska ställe på jorden. Ni kommer 100% garanterat återkomma fler gånger och njuta av detta ställe så som vi gör.
Slutligen skulle vi vilja ge en stor kram till Tilda, Anders och Linnea som kommit oss otroligt nära och visat upp en sida som är väldigt ovanligt att man möter i dagens samhälle. Vi tycker Ni är fantastiska och sluta aldrig kämpa. Ert arbete skänker glädje och lycka till så många människor. Alla Ni andra i personalen är alla underbara. Ni är ett otroligt team och det finns inga som Ni. Glöm aldrig hur underbara Ni är.
Vi ses i höst igen! Då blir det två nätter.
Till alla som läser detta. Åk dit och upplev detta magiska ställe själva. Våga ge det en chans! Som sagt, Ni kommer vilja komma tillbaka varje år.
För oss, är detta vårt andra hem! Där vi får energi och kan få uppleva så otroligt mycket kärlek i form av mat, avkoppling, personal och miljö!