Bor i Santa Cruz ... väldigt lyckligt men till och med 1… 1 1/2 timmars bilresa är värt det (San Jose, Salinas, Monterey Peninsula etc.) och vi bor i Carmel & när vi vill ha en resa till Italien men inte har tid & vill...spara flygpriset, vi kommer hit. Så många italienska restauranger i Boston, New York, SF etc. har latiner som kockar och även om de är tränade av italienare, föredrar jag fortfarande den måltid tillagad av en inhemsk italienare och det är den du har här, och ännu trevligare för mig är han från Fuscaldo , Kalabrien, cirka 10 - 15 minuter från Cetraro där hela faderliga delen av min familj kommer från. Och de flesta av personalen är inhemska talande italienare och ägaren är Calabrese och vår favorit servitör är hans brorson, Luca, som cirklar på golvet för att fråga om alla är nöjda med sina måltider. Vad är min åsikt värd? Har åkt till Italien de senaste 20 - 25 åren i minst en månad och det är inte plats för en diet och Cafe Mare serverar mat som många gånger jag hittade bättre än platser i Italien. När jag är här kan jag stänga ögonen, italiensk musik i bakgrunden, italienska talas av servitörer och de vackra olika tallrikarna med utsökt italiensk mat som tas till kundernas bord får mig att känna att jag är i Italia. Leenden på deras ansikten indikerar att de älskar maten. Jag kan inte säga att vi har favoriträtter eftersom allt vi har haft där är läckert. Till exempel är deras bröd fantastiskt och jag använder det också för att göra La Scarpetta, "Faccendo La Scarpetta" njuter av det som många i Italia anser att måltidets bästa förflutna, så att de återstår en kvar måltid. "Scarpetta" är en liten sko och när den skopar upp såsen är det magiskt som att Askepott tar på sig hennes glattpanna. Jag föredrar det italienska ordet "Scopa" som betyder kvast. Men jag minns min farfar som berättade för mig att i södra Italien för 100 år sedan att många människor var så fattiga och så hungriga att de kände sig att äta sina skor (tillverkade av läder från djur). Vi har haft köttbullar (lika bra som min mor gjorde), musslor & musslor, Gnocchi, Pasta Putanesca, Calamari-biff för att nämna några rätter vi gillar. Men vår preferens och vi delar vanligtvis allt är deras linssoppa med morötter och selleri, Spaghetti al Pesto & Pollo (kyckling) Marsala. Vi var väldigt fulla men vi behövde ha "Tiramisu", vilket betyder att jag kastar mig i luften med avsikt att "plocka mig upp" för att göra mig lyckligare. Tja, efter en generös hällning av vin med måltiden och en Espresso Corretto (Espresso med Sambuca) att njuta av med denna härliga delikatess var jag euforisk.Mer