Det var en oseasonlig kylig kväll i Moskva men vädret avskräckte inte de oskränkta medlemmarna i Good Food Club i Moskva, eftersom de gjorde det till Restaurant Oli Oli på Povarskaya precis utanför Sadova relativt nära den amerikanska ambassaden.
Det är ett område som inte...översvämmas med restauranger och Oli Oli står stolt över en dominerande sovjetisk byggnadsbyggnad som påminner om tidigare dagar i Moskva. På väg in märkte vi byggnadsstart för sin sommaruteplats, det här är stort, relativt tyst och som du kommer att läsa senare erbjuder du utmärkt mat.
Som medlemmar samlades erbjöds vi en roligaste Golden Balka, Baklava, Pinot Noir. Detta är andra gången vi har blivit imbibed i denna utmärkta mousserande ros och vi anser att den ryska produktionen nu tar sin rättmätiga plats i många av Moskvas restauranger. Aperitivet åtföljdes av Pincimonio, Profiteroles med Ricotta-ost och lavendel honung och lax med Philadelphia och oliver.
Omedelbart klockan 20.00 tog vi platsen i denna ljusa och rymliga restaurang och informerades om att vår måltid skulle representera det bästa av enkla, traditionella sicilianska rätter som koncentrerar sig på naturliga smaker. En Casarena 505 Malbec hälldes för att följa med salladsfilé med hallonspenatsås. Otroligt saftiga anka men raspberry sås hade oss förvirrad som det smakade jordgubbar! Senare avslöjade kocken att han hade bytt sig och använt jordgubbar. En utmärkt lätt och välsmakande sallad som är perfekt förkopplad med den ganska vågade Malbec.
Nästa maträtt av Mini bläckfisk med courgette och mynt var lite saknar färg men smaker och friskhet bläckfisk matchade lätta vän zucchini. Tuffo Cavi del Comunne di Gavi var utmärkt som förväntas från denna vingård.
För huvudrätten hade vi erbjudits ett val. Torskfiletten med piazzajoila sås var mjuk och fläckig men skålen saknade lite färg igen. Smaken var dock utmärkt och Minini Chardonay var ett utmärkt ackompanjemang. Portionerna av den unga geten bakad med potatis var en köttens ätters dröm med magert, saftigt kött som bokstavligen faller av benet. Den robusta Vetisquero Clasici, Savignon Blanc var perfekt kopplad till kött och vin som perfekt kompletterar varandra.
Dessert var kanske höjdpunkten på kvällen, igen optiskt inte sensationell, men den ljusa rosa färgen indikerade smaker inuti. Fakturerad som Olympia, en mild mus av vit choklad med hallon och sås, denna mat förbjöd våra medlemmar som smakerna bristade upp i våra munnar och dra stor suck av tillfredsställelse och glada leenden. Överraskande Wirra Wirra, Mrs Wigley Ros var en elegant och idealisk parning.
Mycket välmatad och med ljusa konversationer i överflöd, beredde borden sina kritikar.
Vid denna tidpunkt bör man gratulera Oli Oli till den utmärkta och mycket uppmärksamma tjänsten från teamet av professionella servitörer. Detta var inte "i ditt ansikte" tjänsten snarare, vältaligt och subtilt, nästan obemärligt, förutom att disken och vinerna ändras! Toppbetyg för laget och ledningen för att uppnå denna standard.
När tabell talesmännen stod i sin tur för att presentera sin kritik, blev vi förenade med kocken Evgeny Mesheryakov, som tålmodigt talade till vår talande talare som deras luftiga åsikter och åsikter på varje bord. En kritik är inte en kritik och Evgeny tycktes uppskatta många av de konstruktiva kommentarer som gjorts.
Betygen för Restaurant Oli Oli var:
Mat lämplighet 8. 50
Dryckets kvalitet / lämplighet 9. 50
Servicenormerna 9. 25
Den allmänna bedömningen av måltiden 7. 50
Grattis till kocken, ledningen och personalen för deras prestation på en annan utmärkt god mat i Moskva.
En höjdpunkt på kvällen var att ha en av de berömda restaurangerna som ligger nära oss och Nikita Mikhalkov gav vänligt en bild med vår värd som de jämförde mustascher!Mer