Denna restaurang ligger på översta våningen i Hyatt Centric Victoria Harbour Hong Kong, tidigare känd som Hotel Vic, med en underbar hamnutsikt och modern miljö. Vi fick uppdraget att sitta i hörnet med ett trevligt runt bord och soffa, bekväma och avkopplande, och personalen hälsade...varmt och förklarade menyn, med främst asiatiska kök.
Efter att ha beställt en cocktail att starta, beställde vi Pomelo sallad ($ 80) som aptitretare. Den är beredd med tamarindsås, lök, stekt schalottenlök och strimlad kokosnöt. Mycket uppfriskande, pomelo är rikligt och sött, med den något sura tamarindsåsen kompletterar perfekt. Den hackade vårlök och koriander tillförde extra smaker. Även om det verkar enkelt är smaken ganska bra.
Det finns en sushibar i restaurangen och så vi provade ut de diverse Sashimi ($ 350). Sashimi är alla mycket färska och vackert arrangerade på plattan. Det finns två delar för varje typ av sashimi så det är bara perfekt för två personer. Det är en trevlig överraskning med dess goda värde för pengarna.
För huvudrätten hade vi två rätter. Den första är Green Chicken Curry ($ 110), med aubergine, tomat, chili och thailändsk basilika. Jämförelsevis den här var lite nedslående, och jag tyckte att den saknar den kryddig och doft som den gröna curry är känd för. Kycklingstrukturen är också ganska tuff. Inte exakt något jag skulle rekommendera.
Den andra huvudrätten var Peps Ikan ($ 160), med den hållbara barramundi inslagna i bananblad, belagd med en pasta av sambal, schalottenlök och citrongräs. Fiskköttet var mjukt och saftigt, med bananbladet som höll fukten. Denna signaturer i Singapore är ett mycket bättre val än den gröna curryen enligt min mening.
Vi har säsongens fruktfat (90 dollar) med olika typer av frukt inklusive vattenmelon, melon, drakefrukt, päron och hallon. Bortsett från päronet är all frukt söt och välsmakande, men päronet är ganska intetsägande.
Den andra efterrätten var karamelliserad bakad japansk ostkaka ($ 80) med några marknadsbär tillagda. Ostkakan är anständig i smak, inte för söt och den crusty karamellen på toppen tjänade säkert som ett fint tillskott till smakerna och ger en fin kontrast på strukturen. Bären är färska och har fin syra för att balansera vikten på ostkakan.
Räkningen på natten var $ 1, 144 vilket var efter kreditkortsrabatten på 15%. Med tanke på utsikten förväntar jag mig att prislappen skulle vara högre och inte säker på varför hotellet beslutade att ändra restaurangens format nyligen, med målet att mer till massmarknaden än för high-end. Men är detta rätt strategi? Jag är inte så säker. . .Mer