Vi ser att du använder en webbläsare som vi inte stöder. Webbplatsen kanske därför inte visas som den ska.Vi stöder följande webbläsare:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.

Pasta Emilia

259 Riley St | Surry Hills, Sydney, New South Wales 2010, Australien
+61 2 9212 1069
Webbplats
Dela
Spara
Kartan uppdateras inte. Zooma in om du vill se uppdaterad information.
Återställ zoomning
Uppdaterar karta ...
Översikt
  • Utmärkt49 %
  • Mycket bra24 %
  • Medel15 %
  • Dåligt6 %
  • Hemskt6 %
Stängt nu
Öppettider
KÖK
Italienskt, Bra för vegetarianer, Veganalternativ
PRIS
$$ - $$$
BETYG
Mat
Service
Standard
Atmosfär
PLATS
259 Riley St | Surry Hills, Sydney, New South Wales 2010, Australien
All information
Skriv ett omdömeOmdömen (158)
Medlemsbetyg
Resenärstyp
Tid på året
Språk
  • Fler språk

110 av 59 omdömen

De här omdömena har maskinöversatts från engelska. Vill du visa maskinöversättningar?
Omdömet skrevs för 1 vecka sedan

"Vi borde gå tillsammans en natt till Pasta Emilia. Jag tycker att hennes pasta är bäst i stan, ekologiskt italienskt mjöl och de bästa äggen som finns, säger min kompis Jason Moss, en populär Darlinghurst juvelerare. Jag behövde inte mycket cajoling. Min senaste erfarenhet av...att köpa Pasta Emilia linguini från Iggys bröd i Bronte har resulterat i en skål pasta så bra, jag gick tillbaka för att köpa mer pasta nästa vecka bara för att bli försvagad av en tom kylhylla. Vad jag inte förstod förrän senare var att Jason hade en anslutning till ägaren Anna Maria Eoclidi som skulle ge mig möjlighet att höra historien bakom hennes framgångsrika pastaoperation ... Riley Street-lageret är fyllt med gult ljus och är hem för ett pastakök, matlagningsskola, butik och restaurang. Med utsatta takbjälkar och gemensamma träbord inredda med färska blommor har det långa gemytliga utrymmet den ordnade rubbningen av ett levande landsbygdskök. Snygga rader av lönnburkar sträcker de vita hyllorna ner ena sidan. Å andra sidan finns en välfylld bar som sitter bakom en räknare som slutar med en blank köttskivare. Skivaren har en bra effekt på Salume Misto e Torta Fritta ($ 28) - en rustik skiva med tunt skivad kallskurning, inklusive italiensk mortadella som jag särskilt tyckte om över de luftiga, krympta fickorna av stekt bröd. Mot en biodynamisk 2016 Chardonnay Per Antoine ($ 68) från Verona, Italien, skapade de kalla nedskärningarna en brygga från min hårda arbetsdag och slappna av till middag med vänner. Med mineralitet och mild ek var chardonnay en elegant utgångspunkt i vad som visade sig vara en ovanlig vinlista - en där jag var tacksam för att ha en guide. Med mina Sydney-husår som tillbringades med Adelaide-födda kockar, utvecklade jag en bit av aversion mot deras älskade mousserande Shiraz. Så jag är förvånad när Eoclidi får mig att njuta av en brusande röd. "I Italien kallar vi det livligt," förklarar hon, med hänvisning till att 2016 La Barabina Bonarda Frizzante (45 dollar) är mindre mousserande än ett mousserande vin. Dricks från små keramiska koppar, i Italien skulle det ha tagits rakt från källaren, även om det australiensiska klimatet kan berätta för kylning. Den är djupröd och har lite röd bär sötma, men också gott om tang. Det är den föredragna efterarbeten av äldre italienska män som jobbar hela dagen i fälten och sedan kommer hem för att dricka den med Pane Salame Burro alla acciughe e Gutturnio i scodella ($ 23). Presenterad på husgjorda, tjockt smörgåsbröd, denna kombination av salta ansjovis och salami är lite av en uppenbarelse! Och hur mycket bättre är mat när du kommer att höra historien bakom det sätt som det traditionellt åtnjuter? Som Anna skisserar sin eklektiska karriär som har spänkt ett antal kreativa sysselsättningar från dans till smycke, som hon studerade med min kompis, Jason Moss, gräver vi över bordet. Proscuitto e Stracchino ($ 22) tar mild sötskinnad skinka och lagar den med mjuk, vit Emelianost på rustikt husgjordt bröd eller crusty Iggy sourdough som hakar tillbaka till en anslutning som Anna byggde när hon började göra pasta i Bronte . Med väderuppvärmningen har kokta grönsaker gett sig till säsongsbetonade sallader, så att du kan laga din pasta med färska blandade blad i Insalata Stagionata con olio e balsamico ($ 14). Alternativt kan du ta saker som antipasto-stil med små ringar av grillad aubergine och sparris spjut, eller Insalata Caprese ($ 14) som hylder färgerna på den italienska flaggan. Allt är färskt, välklädd och kryddat. Huvudevenemanget är förstås pastaen och Anna har hållit sakerna snygga och enkla efter att ha fått sin fina matsmagasamhet genom att köra en 200-sitsig restaurang i en stor antikvitetsaffär i Italien. Min favorit är Pisarei e Faso ($ 25) - sant "cucina povera" (fattiga människors mat) där gnocchetti skapas från bakade kryddade brödsmulor (gårdagens bröd) och kokas i en sås med svin och borlottibönor. Det längtade mig efter en barndom som jag aldrig hade, långt ifrån rätter som aprikos kyckling. Tortelli di Granchio och Gamberetti all'arrabiata ($ 36) känns mer exklusiva men håller dig noga med fokus på de iögonfallande halv-svarta, halvvita pastapåsarna fyllda med krabba, räkor och en ledtråd av citronskal, med hjälp av en godtycklig applicering av chili tomatsås. Tortelli di Raparossa och Caprino med Cavolo Nero e salsa verde ($ 32) se den tandiga tortellen ta en blek rosa nyans av deras rödbetor och ch vre interiörer, under en spridning av skarpa kale. Vid detta tillfälle löser jag tyst för att försöka laga dessa pastor bättre hemma, följ instruktionerna mer tidigt för att sluta med samma bit. Jag undrar högt om Sydneysiders klarar av tandpet pasta och frågar om det finns några Pasta Emilia-uppfinningar som vi inte velat ha?  "Jag har haft mycket problem med att sälja min kanin, men jag försöker fortfarande," muses Anna, och fortsätter att förklara hennes nya vegans utbud. Medan jag skulle gå på kaninen, misstänker jag att vegansk pasta kan vara en bro för långt för mig. Anna är dock ganska övertygande om sin framgång. Jag tycker att min nyfikenhet växer när jag nipper till efterrätt - fikon pannacotta, tiramisu och ost - mer som folie till mitt hus - gjorde digestivo: Emilian Nocino - Valnötsprit ($ 10), än en kurs på sig själva. Kanske måste jag komma tillbaka och ge den här veganpastaen en virvel.Mer

Omdömet skrevs för 2 veckor sedan

Bästa italienska mat i staden färskt och organiskt jag var där länge sedan men kocken Emilio och chef var fantastisk tack så mycket

Omdömet skrevs 3 augusti 2017 från mobil enhet

Vi åkte på en onsdag kväll, så inte super upptagna. Vi beställt salami med picklade grönsaker som startas, men har fått någonting helt annat - när det inte finns en picklade grönsaker i sikte bara oliver, skinka och några salami. Det var bra och vi...utgår ifrån vår beställning hade varit hörde. Mitt främsta kom täckt av parmesan, trots en lång diskussion med servitrisen. Så min huvudsakliga kom 5 minuter efter min hustru hade avslutat. Men den värsta var min frus varm choklad som tycktes ha blivit serverade i en kopp full av teblad. De bytte ut detta och gav oss choklad och kaffe på husets, men ändå frågade om jag ville ge dricks! Service är långsam, men jag förstår inte sinnet för mycket (och den som läser ett omdöme vet vad man kan förvänta sig) och portionerna var ännu mindre än jag förväntade mig - runt 8 st av ravioli. Synd, eftersom maten var riktigt god och trevligt inredda.Mer

Omdömet skrevs 2 augusti 2017 från mobil enhet

Min fru och jag åker till italien varje år i september i år är vår 9 juli i rad och vi gick med höga förväntningar. Våra USA vän gav det en stor tumme upp. Gick tyvärr i stöpet på många sätt. Det positiva var den...stora ekologiska viner och krispiga polenta. Det negativa var en timmes väntan för den viktigaste kurs jag är säker vår beställning gjorde aldrig i köket. Mina vänner svärdfisk var inte lagad. Den $ 32 pasta var pyttesmå. Min svärdfisk hade ingen fregola, det var på menyn. Det smutsiga tallrikar låg på bordet i evigheter. Att tillägga här genomsnittliga natten var att åtalas för svärdfisk skickade tillbaka och för en öl vi behövde inte ha. Vi kommer inte att återvända.Mer

Omdömet skrevs 29 juli 2017 från mobil enhet

Maten var god. Ingen i vår grupp var missnöjda med sin maträtt. Några trevliga vegetariska alternativ (i själva verket till det mesta pasta alternativen var) men ragu var mycket trevligt. Det töntiga bruschetta var en trevlig förrätt. Ingen i vår grupp försökte någonting från pasta...meny så ingen kommentera det. Det fanns en rimlig urval av desserter. Servicen var vänlig och effektiv nog. Den bord var en liten liten och snabbt blev trångt med våra party av sju. Lite dyra men drivit upp av kostnaderna för drycker. Pastarätter är $25 +. Värt ett besök med en trevlig atmosfär.Mer

Omdömet skrevs 11 juli 2017

Personalen på Pasta Emilia är oftast unga italienare, med bra leenden och vänlig service. Inget önskemål är ett besvär och jag gjorde det, som t.ex. andra recensioner, hitta det långsam service. Jag hade en fantastiskt insalata caprese med ordentlig tomater och autentiska ost. Utsökt. Den...Iggy's bröd (lätt det bästa bröd i Sydney) var en utmärkt touch. Min spagetti alio oglio var underligt smaksatt men ok. Jag gillade chili på sidan så att du kanske stöter upp värmen, som jag gjorde. Härlig vinlista , med en kunnig sommelier - prova italienska röda på glas! Jag instämmer pastan är rätt dyr men det är lade parlamentet och autentiska så värt det. Älskade det eklektiska inredning, ungefär som ett exklusivt Italian kitchen - den typ av plats dit du skulle vilja bo på om du besökte Italien.Mer

Omdömet skrevs 1 juli 2017 från mobil enhet

Vi var en stor familjegrupp. Servicen var mycket vänlig och hjälpsam. Maten en d atmosfären var äkta italienska. Alla njöt av deras måltider - många olika pasta en d det långsamma tillredda lammrätter som kan jag starkt rekommendera. En mycket trevlig kväll med drlicous mat.

Omdömet skrevs 11 juni 2017 från mobil enhet

Min fru och jag gillade verkligen pasta Emilia. Vi hade en utsökt salumi, ansjovis och bröd till start. Salumi och ansjovis gick riktigt bra tillsammans. Min fru hade de porcini svamp tortelli med en smör salvia sås och jag hade en strozzapreti a la ragu...på huvudrätterna. Det var en del av den bästa pasta vi har smakat. Gjorde är house och lagade al denti. Vi kommer att komma tillbaka.Mer

Omdömet skrevs 23 maj 2017 från mobil enhet

Alla pastarätter vi hade var sensationell. Förrätter och efterrätter var bra men det handlade om pastan. Vi märkte det något slumpmässigt bord service teknik men hade kom på 6:00 så det var lugnt när vi kom och var serveras snabbt. Fullspäckat när vi åkte och...var tvungen att bara gå upp och betala eftersom ingen ville ge oss för notan. Rekommenderar den bläckfisk bläck padta.Mer

Omdömet skrevs 12 maj 2017

Pastan är uppenbarligen gjort i - house och tillagat precis som den ska vara. Den sås som gick med det var perfekt. Med tanke på byggnad det ligger i de har gjort ett bra jobb med att ge att avslappnad trattoria känsla. Om din in...i äkta italiensk mat och din i det området då det är värt ett stopp. Servicen var vänlig och professionell och inte lismande. Jag gick bort glad över att jag hade tagit den tid att stoppa : )Mer

I närheten
Hotell i närhetenSe alla 188 hotell i Sydney
City Crown Motel
85 omdömen
0,1 km bort
ADGE Apartment Hotel
976 omdömen
0,13 km bort
Abey Hotel
114 omdömen
0,15 km bort
Cambridge Hotel Sydney
4 994 omdömen
0,16 km bort
Restauranger i närheten
MO Surry Hills
256 omdömen
0,11 km bort
Baccomatto Osteria
520 omdömen
0,15 km bort
The Winery
436 omdömen
0,08 km bort
Zaida
75 omdömen
0,18 km bort
Sevärdheter i närheten
Porterhouse Irish Pub
50 omdömen
0,11 km bort
The Winery
30 omdömen
0,12 km bort
Royal Albert Hotel
52 omdömen
0,23 km bort
Absinthe Salon
9 omdömen
0,24 km bort
Frågor och svar
Få snabba svar från personal och tidigare gäster på Pasta Emilia.
Obs! Frågan publiceras offentligt på sidan för Frågor och svar.
Riktlinjer för publicering
Skicka in
Förbättra objektet

Information om restaurangen

Betygsöversikt
  • Mat
    Service
  • Standard
    Atmosfär
Måltider
Lunch, Middag
Service
Avhämtning, Bokningar, Sittplatser, Servicepersonal, Anpassat för rullstol, Serverar alkohol
Lämpligt för
Större grupper, Romantiska möten, Särskilda tillfällen, Barn, Affärsmöten, Familjer med barn
Öppettider
söndag
11:30 - 16:00
tisdag
11:30 - 16:00
onsdag
11:30 - 16:00
18:00 - 22:00
torsdag
11:30 - 16:00
18:00 - 22:00
fredag
11:30 - 16:00
18:00 - 22:00
lördag
11:30 - 16:00
18:00 - 22:00
Plats och kontaktuppgifter
  • Adress: 259 Riley St | Surry Hills, Sydney, New South Wales 2010, Australien
  • Ort: Oceanien  >  Australien  >  New South Wales  >  Sydney>  > Surry Hills
  • Område: Surry Hills
  • Telefon: +61 2 9212 1069
  • E-post
Är detta ditt TripAdvisor-objekt?
Äger eller förvaltar du den här verksamheten? Registrera dig som ägare utan kostnad för att svara på omdömen, uppdatera din profil och mycket mer. Registrera dig som ägare av ditt objekt