Vi ser att du använder en webbläsare som vi inte stöder. Webbplatsen kanske därför inte visas som den ska.Vi stöder följande webbläsare:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.

Betyg och omdömen

Nr 11 av 2 820 Restauranger i Stockholm
Travellers' Choice
BETYG
Mat
Service
Standard
Atmosfär

Information

KÖK
Europeiskt, Svenskt, Skandinaviskt, Internationellt
Specialkost
Bra för vegetarianer, Veganalternativ, Glutenfria alternativ
Måltider
Lunch, Middag, Sent på kvällen
Visa all information
måltider, funktioner

MICHELIN-guidens synvinkel

Sweden's most opulent restaurant sits within the historic Opera House, and the stunning, high-ceilinged room boasts chandeliers and original gilt panel...
Läs mer i MICHELIN-guiden
1 Michelinstjärna: Mycket bra restaurang. Värt ett besök!
Omdömen (686)
Filtrera omdömen
347 resultat
Medlemsbetyg
262
64
14
3
4
Resenärstyp
Tid på året
SpråkSvenska
Fler språk
Medlemsbetyg
262
64
14
3
4
Läs vad resenärer säger:
Valda filter
Filtrerasvenska
Listan uppdateras ...
Omdömet skrevs för 3 dagar sedan

2022-04-30 "Operakällaren Matsalen" Undertecknad blir vördsamt insläppt genom de tunga dörrarna, där motages man varmt av Garderiobiärskan.. Som med varm hand önskar undertecknad välkommen tillbaka och tar min för i afton iklädd Studentmössa, då våren skall sjungas in.. Vid den mycket omsorgsfullt iordningställda Foajen, i...nyskapad tappning, redan här ser man att saker har hänt.. Leds sedemera in till Verandan, som fått en rejäl ansiktsupplyftning, där Ouvertyren börjar.. Dock inleds det hela med Klöverchampagne, från Grekland en härlig len och lättdrucken komposition från Get. Till detta kommer tre små Canapeér i form av Petit Choux som är fylld med citroncréme som toppas med Kalix löja..Tartlett med färskostkräm, mynta, spritärtor i svartvinbärsbladolja, det hela avslutas med Rullrån fyld med anklever.. Efter denna trevliga Ouvertyr, så ledsagas undertecknad in i Matsalen, där har även Matsalen fått en ansiktslyftning, de gamla lampfötterna samt ljushållarna från svunnen tid är åter på sin rätta plats.. Nu börjar själva serveringen, men först så inkommer tre små fina anrättningar, en kompott på purjolök och pilgrimsmussla, Wretmans Tigerbiff, samt Skånskt lantägg.. Till dryck dekanterar Källarmstaren en Magnum Klöverchampagne från Åsens Gård. Menyvalet är Operamenyn, som består av en magsikt välsmakande Ångad kungskrabba, som följs av en Marulk som är härlig i texturen.. När det sedan skall Trancheras Vårlamm, så inkommer Kökschefen och presenterar rätten. Anrättningen bara smälter i gommen med sina lena och mjuka smaker.. Som underteckand är förtjust i ostar, och även här har man anammat, lite influenser från vårat grannland i väst, nämligen Danmark, och även lite lokalproducerat från Sverige, allt är nu inte endast Franska ostar.. Till Ostarna så dekanteras Wapnö Lantmjölk,sitter så fint i gommen där allt smälter samman.. Till den begynnande efterrätterna så börjas det med en härlig Äppelsorbet, som passar bra med huvuddeserten som är en sorbet på citrus och yoghurt med tillhörande fransk maräng. Till dryck serveras Essens Melk.. En mjuk och härlig ton som låter sig förhöjas i munhålan. Hela middagen avslutas på verandan där middagen tog sin början. Här inkommer nu Kaffe med grädde samt Mignardies, som är slutet på middagen iform av Madeleinkaka som är fylld med sylt, Chokladpralin, Choklad Petit Choux, samt avslutas med en Syrlig maräng med körbärsmarmelad... Underteckand är så imponerad över att den nya kökschefen lyft dinerationen till nya nivåer, här får vi nog se en till stjärna inom kort Det är inte endast den välagade dinnerationen, som imponerar, hela staben från man stiger in tills man lämnar gör middagen till en Show, allt är välsynkat och sykroniserat, i lugn och harmonisk stämning. Har tidigare nämnt de små förändringarna, och dessa gör mycket, att anamma de gamla Lampfötterna, som anskaffades till Källarens återöppnande samt Ljushållarna med sin marmorfot, passar verkligen in i miljön, att sedan få njuta av utsikten mot slottet och strömmen på Verandan som en inledning är helt underbart.. Kan varmt rekomendera ett besök Högaktningsfullt Mr. WalkerMer

Datum för besöket: april 2022
Till hjälp?
Omdömet skrevs för 1 vecka sedan från mobil enhet

Har varit på många restauranger men aldrig här? Fantastik upplevelse , fick ett livit från mitt företag och la till lite belopp på slutet för att besöka Operakällaren , det ångra vi inte . Mycket god mat och fantastik service med dryck. Väldigt nöjda

Datum för besöket: maj 2022
Till hjälp?
Omdömet skrevs för 2 veckor sedan

Så har vi då varit där igen, på Operakällarens Matsal. Ännu en fullträff! Direkt efteråt börjar vi spara för att åter kunna besöka vår favoritrestaurang. Tack och lov för den nya restaurangchefen! Vi tog den stora avsmakningsmenyn med det lite billigare vinpaketet. Allt var perfekt...(utom slutet som vi kommer till). Vi började naturligtvis med champagne, deras egen cuvé! Knastertorrt, fruktigt och aptitretande. Sedan var det dags för, i tur och ordning: kungskrabba, anklever, marulk, havskräfta. vårlamm och ”Citron Meringue”, för att inte tala om alla övriga små överraskningar i form av mat och välvalda viner. Vi förlorade räkningen efter ett tag och hänrycktes av alla smakkombinationer. Ibland satt vi där blundande och sniffade, tuggade och smuttade. På Operakällaren får man heller inte glömma baletten (serveringspersonalens sirliga omsorg om sina gäster) och konsten på väggarna. Allt bidrar till totalupplevelsen. Men naturligtvis står matkonsten högst upp på agendan när man befinner sig i detta smaklökarnas tempel. Vad var då bäst? Jo, enhälligt utsåg vi rätt nr två till kvällens höjdpunkt: -Terrine på naturlig Foie Gras, pistaschkrokant, omogen druvjuice, punschkaramell, flamberad ananas ”au poivre” tillsammans med vinet Ratifa ”La Vie en Menuier” Moussé Fils från Champagne. En klockren kombination mellan maträtt och vin! Vi konstaterade att det handlade om betyget 6 poäng av 5 möjliga poäng, på en femgradig skala, alltså A+ eller MVG+ i det gamla betygsystemet. Finns det, undrade hustrun. Kanske inte, men så gott var det. Så till slutet, då vi serverades en god och uppfriskande citronsorbet. Till denna rätt hade behövts en Floriovo, en förstärkt moscatell eller liknande (PX?) för att svara upp mot glassens kyla och syra. Nu blev det istället en österrikisk beerenauslese som fick kämpa för sitt liv. Efterrätten var utmärkt och vinet likaså - var för sig. Men det övergripande betyget för denna helkväll, 18:00-23:00 blir: ”Strålande!” Är vi överraskade? Nej! Och som om inte detta skulle räcka så promenerade vi till vårt hotell i snöglopp och fick då uppleva en kulturhistorisk händelse. Folk stod och fiskade nors med håv från Helgeansholmen. Vi hörde historiens vingslag susa över våra huvuden. Och vi var tacksamma över att vi promenerade genom en stad vars vatten är så rent att innevånarna kan håva nors och äta denna kulinariska läckerhet (vid tillagningen följ gärna Kajsa Wargs recept). Nöjda, glada, mätta, hukade vi oss i snögloppet och vandrade till hotellet. Vilken kväll! StigMer

Datum för besöket: april 2022
Till hjälp?
Omdömet skrevs 9 september 2021 från mobil enhet

Byggnaden var otroligt vacker, mycket trä och brons gjorde upplevelsen fantastisk. Personalen och servicen var otrolig. All mat var inte jättegott men ändå en massa spännande smaker!

Datum för besöket: september 2021
Till hjälp?1  
Omdömet skrevs 29 augusti 2021

Vi började med ett glas champagne, fortsatte med åtta rätters avsmakningsmeny med tillhörande vinpaket och avslutade med kaffe och calvados. Fantastisk mat och dryck, fantastisk service, fantastisk miljö. En upplevelse för livet.

Datum för besöket: augusti 2021
Till hjälp?1  
Omdömet skrevs 16 maj 2021 från mobil enhet

Toppklass och prisvärt, en upplevelse. Vi hade ett presentkort på 3700 kr som gällde för fyrarättersmiddag för 2 pers, inklusive dryck i form av glas välkomstchampagne och en flaska gott vin till måltiden. Operakällarens matsal är svindlande vacker och vårt bord vid brasa med öppen...eld var perfekt. Servicen var toppklass och uppmärksam. De fyra rätterna var utökade med oräkneliga amuser, resultatet blev närmast en raffinerad perfekt komponerad avsmakningsmeny. Verkligen fine dining. Rekommenderas.Mer

Datum för besöket: maj 2021
Till hjälp?2  
Omdömet skrevs 12 december 2020 från mobil enhet

I år har det magnifika och dignande julbordet man är van vid skiftas om för att anpassas till Covid-19 verkligheten. Jag måste säga att Operakällaren lyckats mycket bra med detta annorlunda concept! Allt ifrån bemötande vid ankomst, avstånd mellan gästerna, en toalett som är ren...och fräsch som ny, handsprit utplacerat överallt, snabba och trevliga tjejer i garderoben och en lika snabb och trevlig hovmästare som tar emot när man anländer. Bra utrymme mellan alla bord och smart upplägg där inte alla gäster anländer samtidigt. Endast en kvällssittning så vi kunde i lugn takt äta oss igenom hela menyn på 4,5 timme. Allt serverades till bordet, en del upplagt på tallrikar som kompletterades med små assietter med tillbehör och fler små trevliga uppläggningar. Starten med champagne, hummer och rikligt med Kalix löjrom sätter nivån direkt. Därefter traditionellt svenskt julbord när det är som allra bäst. Snabbt serverat, trevliga presentationer av all mat, lokalproducerad öl och snaps. Avrundningen med något gott till kaffet som kvällens sommelier kunnigt presenterade från de två dignande vagnarna, se bild, var en värdig avslutning på en mycket trevlig afton. Under rådande omständigheter så finns bara högsta betyg att ge! Rekommenderas starkt! Jag återkonmer garanterat!Mer

Datum för besöket: december 2020
Till hjälp?3  
Omdömet skrevs 9 december 2020

Klassisk julmat serverades i fem omgångar till bordet. Några av delikatesserna serverades i mindre skålar, men huvuddelen på selektiva tallrikar. Ett säkert förfarande i Coronatider. Excellent Champagne till hummern på första tallriken. Stort urval på såväl öl som snapsar. Den hör gången avsade vi oss...Vinpaketet. Fantastisk personal som sätter kunden i centrum. Ett härligt minne med son och sonhustru, fantastisk mat i en klassisk lokal. Tänk om väggarna kunde tala.Mer

Datum för besöket: december 2020
Till hjälp?
Omdömet skrevs 6 december 2020

Och vilket julbord sedan! Fräscht! Smakrikt! Klassiskt! Man får in alla rätterna på tallrik, eller gemensamt fat att skicka runt. Smakade underbart! Satsa gärna på stora vinpaketet - vilken fantastisk champagne! Det var också långt mellan borden - och man fick sjunga sina snapsvisor!

Datum för besöket: november 2020
Till hjälp?2  
Omdömet skrevs 22 november 2020

2020-11-20 "Opera källaren" Undertecknad stävar sina steg mot Källaren och det stundande traditionella julbordet.. Väl ute vid entrén är allt sig likt, pyntat så julstämningen infinner sig.. Lättar lite försiktigt på den tunga dörren, för att stiga in i tamuren, där mina persedlar tas emot...med varsam hand, av den trevliga garderobiärskan.. Framme vid Pulten, tar Källarmästaren Iller samt Rest. Chef Hall emot. Dessa ledsagar mig till mitt bord för aftonen, där hovmästare Kenneth samt servitris Sara, blivo undertecknads ciceroner under aftonens lite annorlunda julbord.. Källaren har skalat bort det klassiska julbordet med ett stort bord med allehanda delikatesser, där man förut kunnat plocka fritt från alla läckerheter. Till ett nyskapande, fräscht och elegant julbord, som andas 20-tal, där alla läckerheter samt delikatesser kommer som små avsmakningar, där man som gäst inte behöver resa sig en millimeter för att inmundiga alla ljuvliga läckerheter, då aftonens ciceroner bär fram allt till bordet.. Serveringen är i år i form av fem serveringar, detta för att man skall hinna med att avnjuta allt det goda i lugn och ro, utan stress.. Undertecknad saknar icke det traditionella Julbordet med alla läckerheter, i och med att här blir det som att dinera en lång avsmakningsmeny, av fin och välsmakande elegans, där man förser sig från de fat och burkar som ställs fram på bordet. Är det nu så att, någon tycker att man skulle vilja avsmaka lite mer av något, så ber man om detta och in kommer servisen med mer av det man önskar. Kan varmt rekommendera detta nyskapande julbord.. Högaktningsfullt Mr. WakerMer

Datum för besöket: november 2020
Till hjälp?5  
Visa fler omdömen
Bäst i närheten
De bästa hotellen i närhetenVisa alla
Grand Hotel
2 907 omdömen
0,22 km bort
Hotel Kungsträdgården - The King's Garden
690 omdömen
0,24 km bort
Bank Hotel
1 033 omdömen
0,27 km bort
Hobo
906 omdömen
0,31 km bort
De bästa restaurangerna i närhetenVisa alla
Mathias Dahlgren - Matbaren
620 omdömen
0,25 km bort
Operakallarens Bakficka
789 omdömen
0,09 km bort
Verandan
649 omdömen
0,19 km bort
De bästa sevärdheterna i närhetenVisa alla
Kungliga Operan
457 omdömen
0,11 km bort
Medeltidsmuseet
845 omdömen
0,16 km bort
Medelhavsmuseet
181 omdömen
0,24 km bort
S:t Jacobs Kyrka
86 omdömen
0,11 km bort
Frågor och svar
Ställ en fråga
pere462
7 november 2020|
SvaraVisa alla 2 svar
Svar från mrw484 | har skrivit ett omdöme om den här verksamheten |
Visst det går utmärkt
0
röster
Google-översättning
Är det här ditt objekt?
Äger eller förvaltar du den här verksamheten? Registrera dig som ägare utan kostnad för att svara på omdömen, uppdatera din profil och mycket mer.
Hantera ditt kostnadsfria objekt
Vanliga frågor och svar om Operakällaren

Operakällaren rankas enligt följande kategorier av Tripadvisor-resenärer:
  • Mat: 4.5
  • Service: 4.5
  • Standard: 4.5
  • Atmosfär: 4.5