Fantastiskt mysig innergård som påminner starkt om nån liten gränd i gamla stan Stockholm! Gedigen och vällagad Pasta tyckte vi båda samt jätte trevlig personal! Kommer absolut tillbaka!
Fantastiskt mysig innergård som påminner starkt om nån liten gränd i gamla stan Stockholm! Gedigen och vällagad Pasta tyckte vi båda samt jätte trevlig personal! Kommer absolut tillbaka!
Vi välkomnades till ett bord i matsalen av en trevlig servitör. Jag valde Antipasti misti, kvällens urval ost och chark. Mitt sällskap Carpatio de bur, lättrökt oxfilé tunnt skuren med ört och tryffelparmesan, parmesan och solroskärnor. Till detta serverades jag en Italiensk Amacord gradisca öl,...enligt rekommendation av vår servitör. Mitt sällskap rekommenderades ett gott rosévin till sin oxfilé. Min tallrik presenterade ett urval subtila smaker i form av tre utsökta Italienska ostar, tunnt skuren chark, en fikonmarmelad, pesto på soltorkad tomat och gröna oliver. Servitören berättade ingående vad som låg på tallriken vilket ökade upplevelsen. Carpation var enligt mitt sällskap en sinnlig upplevelse, och fullkomligt smälte i munnen. Till detta serverades vi ett ljummet bröd med ett smör med soltorkad tomat. Vår servitör återkopplade under hela måltiden, frågade om vi fann maten smaklig och såg till att vi hade en tillfredsställande upplevelse. Till huvudrätt valde jag Filetto de vittelo, kalvfile med tryffelpecorino, brynt ramslökssmör, grönsallad och buffelmozzarella. Mitt sällskap valde Cervo alla griglia. Grillad hjortytterfile med balsamicomarinad, hyvlad parmesan, grönsallad och buffelmozzarella. Kalvfile'n var perfekt stekt medium rare, den smältande brynta ramslöken, flingsaltet, grönsalladen med droppformade söta minitomater och buffelmozzarellan var en poetisk presentation. Mitt sällskap avnjöt sin hjortytterfile, även den perfekt stekt och presenterad på ett sätt som gav köttet huvudrollen i en vacker komposition. Jag drack till min kalvfile en lagrad Peroni gran reserva. Ett fylligt öl med Peronis behagliga karaktär, ett gott val av servitören. Mitt sällskap drack ett fylligt vitt vin med karaktär, även detta ett utmärkt val. Till Dessert valde vi båda Crema al marscapone con frangole. En ljuvlig luftig marscaponecreme, inte alls så söt utan återhållsam och krämig, med marinerade jordgubbar, biscotticrunch och basilika. Den eleganta och samtidigt förföriska efterrätten åtföljdes av en kopp capuchino och en smaklig lagrad grappa. Vår fantastiska servitör kom ut med flaskan, och det visade sig att grappan var gjord av bra vin från Barbera och Piementoregionen, min absoluta favoritregion bland världens viner. Vi lämnade lycksaligt restaurangen, Dolcetto bjöd en komplett och ljuvlig måltidsupplevelse gällande mat, service och miljö. Jag kan varmt rekommendera denna Italienska pärla, bland stadens restauranger.Mer
Blev mer än nöjda! Underbar atmosfär och inredning på innergården! Jättegod mat och dryck. Personalen var mycket trevlig och tillmötesgående! Kommer gärna tillbaka!
Vi hade läst många goda omdömen om den här restaurangen plus att hundar var välkomna så det blev ett självklart val för vår middag. Vi fick ett bra bord under tak på deras utegård. Personalen var jättetrevlig. Beställde en pastarätt och en risotto till huvudrätt....Det var gott men med tanke på priset och alla goda recensioner så hade vi väntat oss mer högt drivna smaker. Deras variant på tiramisu var oerhört god!Mer
Fantastisk miljö, supertrevlig personal och mat utöver det vanliga . Kommer med säkerhet besöka denna restaurang när vi är i Sundsvall nästa gång
Maten är gudomlig! Något som inte hör till vanligheten är att allting (förutom en rätt) på menyn går att få glutenfri! Fin service och väldigt härlig miljö där! Rekommenderar alltid Dolcetto till vänner och bekanta.
Trevligt, bra service med bra kunskap om vad de serverade och väldigt god mat! Trevlig innergård med mysig känsla och möjlighet att sitta under tak.
Torsdag kväll, börjar med ett glas mousserande medan vi funderar på vad vi ska äta. God och frisk smak. Bestämmer oss för att tonfisken ser intressant ut. Tonno marinato alla griglia. Kombinationen tonfisk och buffelmozzarella visar sig vara lysande. Precis lagom stekt tonfisk med lite...blått i mitten. Mums. Små gnocchi förgyller tallriken och ger ytterligare en struktur som förgyller rätten. Kyparen en skäggbeklädd man med en sån där mysig norrländsk dialekt rekommenderar ett Pinot Grigio vin vars lite oljighet och balanserade syra matchar rätten perfekt. Till efterrätt tar vi en tiramisu, Il tiramisu della Casa. Den är dekomponerad så att du ser de ingredienser som tiramisu består av. Sagolikt god. Kyparen hjälper även till med att plocka fram en grappa som fungerar så bra till tiramisun att jag i ett svagt ögonblick fundera på att ge honom en kyss...men jag behärskar mig. Restaurangbesöket blir inte sämre av att vi sitter på en bakgård som ger Lady och Lufsen vibbar och där jag nästan trasslar in mig i en behå som hänger från taket och torkar. Tack för en trevlig matupplevelse.Mer
Min nya favoritrestaurang, hade allt man kan önska! Miljön 10/10, service 10/10 och maten.. absolut godaste vi har ätit
Mycket gott och trevligt! God mat, bra service och väldigt trevligt atmosfär! Hit kommer vi åka igen!