Vi tog en dags tur till Vålådalens fjällstation. Vi besökt Naturum och köpte glass och fiskekort på fjällstationen. Åkte vidare till Nulltjärn grilla korv och bada tog en promenad. Fiska kan du göra vid fjällstation,
Har ni möjlighet åk hit. Ett enkelt alternativ är att ta nattåget från södra Sverige och komma fram på morgonen. Servicen är mycket bra. Maten är extremt bra med nya maträtter varje kväll. Ägarna Anita och Jonas driver ett underbart ställe som är väl värt ett besök.
Här huserar världens bästa spårläggare, så vill du åka längdskidor i spår med världsklass - då åker du hit. Liksom många andra länders landslag. Fast du kommer trivas och hänföras vilken tid på året du än är här, för så är det med den jämtländska fjällvärlden och Vålådalen i synnerhet. Fjällstationen har hanterat världskända idrottshjältar i massor, från Gunder Hägg till Ingemar Johansson, Jessica Diggins och Kikkan Randall. Träningsmöjligheterna är många, inom- som utomhus. Förvänta dig inte ett lyxhotell, men väl lyx i många andra bemärkelser. Standarden på rummen är nivå trevligt och välfungerande. Sängarna sköna och tv för den som inte slocknar direkt. Självhushåll finns också. Matsalen och de gemensamma utrymmena i huvudbyggnaden är gemytliga och maten mycket god, med…
Förutom det lite trista med spåravgift på 120kr (kul för en hel familj...) så har stället alla förutsättningar. Men få av dem utnyttjas tyvärr. Trist storkökmat (våfflor ok, men dem gör en själv och hur svårt är det...), opersonligt bemötande från personal (undantaget en tjej i serveringen, supertrevlig), trött stämning och medelmåttigt överlag.
Besökt Vålådalen tillsammans med en hel grupp från STF Ljusdal. Boendet var rätt ok med bra sängar, torkskåp i badrummet och generösa garderober. Lite mycket lukt av gammal gymnastiksal dock. Badrumsmatta saknades och väldigt gammal tv utan fjärr. Restaurangen däremot hade mycket övrigt att önska. När vi kom hade vi förbokat fika som bara bestod av kaffe och när vi frågade efter fika bröd blev svaret att då får ni köpa det. Väldigt okunnig serveringspersonal som varken hade koll på menyn eller förslag på vin. De serverade också varmrätten före potatisen så maten började kallna innan potatisen kom in. Lite för avancerad mat för den kompetens köket verkade ha. rätt ok mat men allt smakade lika och saknade finess. Det vore bättre med traditionell husmanskost.
Äger eller förvaltar du den här verksamheten? Registrera dig som ägare utan kostnad för att svara på omdömen, uppdatera din profil och mycket mer.
Registrera dig för ditt objekt