Vi ser att du använder en webbläsare som vi inte stöder. Webbplatsen kanske därför inte visas som den ska.Vi stöder följande webbläsare:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.

Moulin Fortuné Arizzi - Huile d'Olive Pur Terroir

148 omdömen

Moulin Fortuné Arizzi - Huile d'Olive Pur Terroir

148 omdömen
148omdömen0frågor och svar
Medlemsbetyg
  • 116
  • 26
  • 2
  • 2
  • 2
Resenärstyp
Tid på året
Språk
  • Mer
Valda filter
  • Filtrera
  • Svenska
De här omdömena har maskinöversatts från engelska. Vill du visa maskinöversättningar?
Debby G skrev ett omdöme aug. 2019
Neerglabbeek, Belgien18 inlägg11 hjälpsamhetsröster
Den vänliga värden med italienska rötter visade oss med stor stolthet och passion hur hans olivolja produceras. Han visade till och med en kort film om produktionsprocessen, gastronomisk användning och effekterna på din hälsa. Efteråt hade vi en avgasning i den lilla butiken. Jag rekommenderar starkt att du besöker denna plats.
Läs mer
Datum för upplevelsen: juli 2019
Google
Användbart
Dela
KBook7 skrev ett omdöme nov. 2018
Lyon, Frankrike95 inlägg55 hjälpsamhetsröster
Det hade regnat sedan söndagskvällen, så vi bestämde oss för en inomhusaktivitet för att besöka en olivoljolja i närheten på måndagsmorgon. Hennes gubbe ringde en kvarn, till ingen nytta, då denna familjefabrik Fortun Arizzi, som producerar l'Huile d'Olive Extra Vierge Pur Terroir i Les M es. Unbeknown till oss då svarade Monsieur Jean - Charles Arizzi själv och sa att vi kunde besöka före 11 am. Vi anlände under mer hällande regn, körde igenom stora metallportar, en dis av olivträdsmarker i fjärran. Vi parkerade nära 1700-talets "mas" bondgård. Med vår valp stuckad under våra armar följde vi Arizzi ner kullersten - stensteg och stigar, under täcken av regnrockar och kåper, till den första salen där maskinpressen hölls. Vi var de enda besökarna, och vi spottrade tack och ursäkta för att dra honom ut i det här vädret. Han var väldigt snäll och förklarade för oss de olika sektionerna och berättade att här använder de hela oliver, frön och frukt i en enda kallpressprocess. Eftersom fröna innehåller ett naturligt konserveringsmedel kan deras olja lagras längre, och eftersom de använder en blandning av tre typer oliver har deras olivolja en mycket låg surhetsgrad, ett tecken av hög kvalitet. Och här tappade han försiktigt torden. . . Han har inte mer olivolja på lager för att sälja till oss, det var allt köpt, nästa skörd är snart men inte ännu, för han skördar sent, i november i stället för augusti, för olivornas fulla mognahet. Ändå guidade han oss till nästa hall med lågt böjt tak och stenbelagda väggar där vi såg en video om hans domaine och Arizzi-oljans historia, hur de använder en helikopter för att pollinera träden, hur de levererar Michelin-stjärnan restaurang på Ch teau - Arnoux - Saint Auban, under kocken Jany Gleiz, han som hade tillgodosett en quatorze juillet nationaldag festfest för president Mitterand. Självklart sjönk ingen av uppgifterna förrän senare, eftersom vi blev distraherade av regn och valp. Vi besökte sedan den lilla boutique där Arizzi lät oss smaka på sin tryffel - infuserad olivolja (som han fortfarande har på lager), samt en fantastisk balsamvinäger. Vi köpte en flaska av varje för gåvor, och våra tjejer valde vykort och olivolja sålar. Gubben bad honom om rekommendationer till en lokal bistrot, en enkel restaurang för familjer, och han erbjöd sig att ringa upp Au go t du jour och bokade oss ett bord under hans namn. Han önskade oss en stund, han tyckte inte om regn själv, det har varit för mycket i år. Vi tackade honom igen och önskade honom solsken i gengäld. Med tanke på att det var redan lunchtid körde vi direkt till bistrot och stannade bara för att mata valp i parkeringen motsatt. Ett bra tips från Arizzi själv, den här typen av familjen bistrot kopplad till en Michelin-restaurang menade att maten skulle komma från ett gemensamt kök av hög standard men mycket mer blygsamma priser. Maitre d var lugn och vänlig, och efter våra beställningar berättade vi honom om vårt besök på Arizzi-domänen och av vår besvikelse att de hade sprang ur olivolja att sälja. "Varför" svarade han mjukt, "vi köper bara Arizzi-olja, vi kan få några flaskor kvar i hotellbutiken. . . låt mig gå och fråga, under tiden kan du smaka det här, "och han påpekade den lilla flaskan av glänsande grön guldolja på vårt bord. Han förde oss en korg med bröd, och vi doppade bitar i Arizzi-olja på våra tallrikar och smakade en fruktig silkeslen olja, med ingen hint av surhet. I slutet av ännu en underbar måltid ledde han oss intill, framför matsalarna i Michelin-restaurangen, till den fyrastjärniga hotellhallen, där flaskor av olja visades bland andra kända Provence-produkter. Vi köpte två värdefulla flaskor, och på vår väg ut mötte Kock Gleiz själv. Han hälsade oss varmt och chuckled vid vår berättelse. Efteråt bad jag min familj om hur vi inte hade tagit några bilder, med antingen kocken eller herr Arizzi. "Oroa dig inte, mamma" svarade min elva år gamla klokt, "Du kan skriva om det. " Hon hade rätt. Och så gjorde jag det.
Läs mer
Datum för upplevelsen: oktober 2018
Google
Användbart
Dela
jmg8486 skrev ett omdöme okt. 2018
Boston, Massachusetts5 inlägg
Min man och jag gick till den vackra moulin arizzi medan du bor i området i September. Vi var så lyckliga att träffa ägaren, Jean-Charles, som tog oss runt och härligt utbildade oss om olivoljeproduktion. Det är en familjedrift med underbar historia. Butiken var underbar med främst olivelaterade produkter. Detta besök var en höjdpunkt! ! ! !
Läs mer
Datum för upplevelsen: september 2018
Google
Användbart
Dela
Sara B skrev ett omdöme aug. 2017
Mount Kisco, New York3 inlägg2 hjälpsamhetsröster
Vilken underbar plats. Ägarna var charmig och den olivolja utsökt. Detta är ett obligatoriskt stopp om du är i området.
Läs mer
Datum för upplevelsen: augusti 2017
Language Weaver
Användbart
Dela
Malcolm C skrev ett omdöme okt. 2016
Newton Abbot, Storbritannien16 inlägg3 hjälpsamhetsröster
Vi tillbringade en halv dag här och de familj gav oss något att komma ihåg och ta med hem. Vi även tagit med 3 ltr av olja som vi har nästan som konsumeras, dess läckra, så bra du kan dricka det, och vi gör. Det fanns en son besök från USA medan vi gick igenom utflykten. Hela familjen hade en ingång. härligt! Hela stället är oklanderlig, vackert anlagd trädgård, och den histoy av gården höra på ett personligt sätt.
Läs mer
Datum för upplevelsen: juni 2016
Language Weaver
Användbart
Dela
Föregående
12
Vanliga frågor och svar om Moulin Fortuné Arizzi - Huile d'Olive Pur Terroir

Moulin Fortuné Arizzi - Huile d'Olive Pur Terroir är öppet:
  • Mån - Lör 08:00 - 18:00

Hotell i närheten av Moulin Fortuné Arizzi - Huile d'Olive Pur Terroir: Visa alla hotell i närheten av Moulin Fortuné Arizzi - Huile d'Olive Pur Terroir på Tripadvisor

Restauranger i närheten av Moulin Fortuné Arizzi - Huile d'Olive Pur Terroir: Restauranger i närheten av Moulin Fortuné Arizzi - Huile d'Olive Pur Terroir på Tripadvisor